Нинова: Борисов, лъжеш! Не изнасяме оръжие за Украйна. Това да не са ти пуканки!

За другите може да е простено да говорят глупости, но ти си бил министър-председател. Би трябвало да знаеш що е сертификат за краен потребител, казва лидерът на БСП

OFFNews 25 април 2022 в 13:39 5685 6

Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Ако изнасяше, едва ли сега натискът върху правителството от външни сили щеше да е толкова голям. Едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в парламента и да чака решение за износ на оръжия.

Това бе реакцията на министъра на икономиката Корнелия Нинова, малко след като бившият премиер Бойко Борисов отново упрекна правителството, че изнася оръжие за Украйна.

Нинова коментира още:

"И как точно се изнася оръжие неофициално? Това да не са ти пуканки. Всъщност ти тези "неофициалните" потоци ги разбираш по-добре. Да, заводите работят, но не за Русия или Украйна. Нали си голям международник. Иди кажи на правителствата на Германия, Великобритания, Италия, Испания, Алжир, Индия и още над 50 държави, че няма да продаваме на техните армии. Кажи им: докато аз управлявах, ви продавахме, но сега няма, защото не съм аз на власт. Или предложи да затворим заводите и да ликвидираме тази индустрия. И къде видя товарителници за Украйна? За другите може да е простено да говорят глупости, но ти си бил министър-председател. Би трябвало да знаеш що е то сертификат за краен потребител. Покажи поне един за Украйна. Не можеш, защото няма такъв. И как пък поне за най-светлите християнски празници първите мъже в държавата не спряха да говорят само за оръжия. Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, доходи, бедност, данъци, акцизи. Загрижили се за световния ред, без грам грижа за собствения си народ."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

5

офф бее

25.04 2022 в 18:04

Курнела да тури едно табло пред министерството колко ракети и за къде сме изнесли - и как са цените на едро.
(Под таблото с олиото)
Едва ли ще е тайна - в масква сигурно знаят...

1101

4

Станева

25.04 2022 в 15:41

БСП начело с Курнелия Нинова са следовници на антихриста Путин и никакви козунаци и боядисани яйца ще ни заблудят откъде получава парите , за да плаща обучението на сина си в Сащ.

2099

3

Mateevk

25.04 2022 в 14:50

Хвани единия, удари другата или обратното! Но Корнелия продължава да се държи абсолютно неадекватно. Тя просто не иска да разбере за какво става дума. Доходи, цени, инфлация - което сигурно няма нищо общо с надвисналия над света по вина на Русия нов конфликт, за чието предотвратяване и ние можем с нещо да допринесем, ама не с празни приказки.

2923

2

Cornucopia

25.04 2022 в 14:26

Таварищ ниновная отзовете отрочето си от Америка и го изпратете в любимата ви масква. Не го оставяйте да се мъчи горкото

12073

1

IvanofRumen

25.04 2022 в 14:08

Корни няма от мен грам подкрепа, но в случая ме изкефи как му го на този простак, лъжец, крадец......и т.н..