Нинова: Борисов лъже, че евродепутатите на БСП са подкрепили санкциите срещу Орбан

OFFNews 21 септември 2018 в 13:02 2399 0

Премиерът Бойко Борисов лъже, че евродепутатите на БСП са подкрепили санкциите срещу Унгария.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. Повод за думите ѝ са изказвания на Борисов през последните два дни.

"Явява се едно раздвоение на личността в БСП. Техните евродепутати гласуват едно, а в България лидерът им Корнелия Нинова говори друго", каза вчера премиерът.

Тя обясни, че от общо четиримата евродепутати на БСП само един е гласувал за санкциите и това е Сергей Станишев.

"Премиерът да се въздържа от подобни лъжи, да си погледне неговата група и да не се занимава с нас - Ева Майдел, като негов депутат, се е въздържала", коментира Нинова.

Председателят на БСП каза още, че важното е каква ще е позицията на България по темата в Съвета на ЕС.

"Там може да се налага вето и да се спре този процес. Думата има единствено министър-председателят Бойко Борисов. От неговите досегашни изявления разбираме, че едно говори в България, а друго там", каза тя.

Според Нинова Борисов "лъже за БСП", за да "избяга от конфуза, в който сам се вкарва, и от двойната външна политика".

Попитана дали все пак не вижда проблем с демокрацията в Унгария и не трябва ли да се вземат мерки, тя отговори: "Във всички държави, в които има проблеми с демокрацията, трябва да се вземат мерки. Според мен мярката не е отнемане на глас, защото това води до разделение и разпад на Европа, а не до обединена и силна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови