Нинова: Българският народ никога няма да те забрави, Апостоле

OFFNews 19 февруари 2018 в 14:15 3343 0

Макар и толкова млад, Левски ни остави много мъдри завети - България да бъде “чиста и свята република”, а българският народ - “равноправен на другите европейски народи. 

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по повод 145-та годишнина от смъртта на Апостола в Карлово

За мен няма по-силни думи от тези, изречени от Апостола пред съда, попитан: “Как е името ти, как е името на баща ти, откъде си, какво е занятието ти, на колко си години? Той отговаря - Васил, на баща ми – Иван, от Карлово съм [и] съм на двадесет и шест-двадесет и седем години, занятието ми е да облекчавам положението на българите и обикалях, за да им давам упование, добави Нинова.

Българският народ никога няма да те забрави, Апостоле. И днес той търси упование и черпи вяра от твоя идеал за свободна и независима България. Поклон и пред българката майка, родила и отгледала такова чедо", каза още лидерът на левицата, която се поклони и пред паметника на Гина Кунчева. 

Кирил Добрев: Левски е истинският обединител на нацията 

„Днес е модерно да се говори- как, кой и защо е обединител на нацията. Е, Левски е истинският обединител. Българин, надскочил времето, родолюбец с кауза.”.

Това каза зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, който се включи в отбелязването на 145-та годишнина от смъртта на Васил Левски. „Човекът, който казва: “играем с живота на 7 милиона българи - трябва зряло, отговорно да се постъпва”. Човек, посветил живота си за свободата на България... “всичко, което съм сторил, сторих го за отечеството”, допълни Кирил Добрев.Той, заедно с народния представител Кристина Сидорова и представители на левицата в Ловеч, поднесоха цветя пред паметника на Апостола при Къкринското ханче.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!