Нинова: Апартаментите не са петно, те са моделът ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 22 март 2019 в 19:18 2081 0

"Случващото се в момента е най-добрият синтез на модела ГЕРБ. Това не е изолиран случай, поредното петно, което Борисов може да изчисти от костюма си, който вече целият е в петна".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод скандала с евтините апартаменти.

Тя обясни, че този модел има три характеристики. По думите ѝ първата характеристика е приемане на закони в услуга на бизнесмени и олигарси, които след това ти връщат тази услуга.

"Това е доказателство на нашата теза, че корупцията вече е държавна политика, разписана в закон. Цветанов и ГЕРБ приеха закон, който облагодетелства фирмата Артекс, които евентуално след това им се отблагодаряват за тази работа", коментира тя.

Според нея втората характеристика е политическият рекет като модел на управление. Нинова обясни, че няколко дни преди да си купи апартаментите, Цветанов е инициирал проверка срещу тази фирма, след което, след като е купил апартамента, проверката е приключила.

"Третият елемент е, че хората във властта, чрез такива сделки, не само си спестяват пари и купуват на занижени цени, а не плащат и данъци. Държавната хазна е ощетена от тези занижени цени", заяви тя.

Корнелия Нинова подчерта, че в същото време се преследват баби за 1,50 лв, защото играят хора, за което им иска касов бон; малките магазинчета са съсипвани с всякакви изисквания- за касови апарати, проверки на НАП, затваряне на магазини, връзка с НАП, която се разпада, защото не им работи електронното правителство; натиск върху бизнеса и натиск върху обикновения човек; 40 лв. на пенсионер великденска добавка и стотици хиляди лева от  далаверите на управляващите, които не влизат в хазната.

По думите ѝ това са два свята или онази паралелна държава, за която БСП говори от 3 години - едното е народът, другото са те.

"Защо се получава това- защото се самозабравиха и си повярваха, че са недосегаеми- за тях няма да има правосъдие и ще управляват вечно. Лечението на това заболяване, когато си толкова дълго във властта и си се самозабравил, е да се махнеш от там за да изтрезнееш за реалния живот", категорична бе тя.

На въпрос за появилата се информация за закупено от нея жилище, Нинова отговори: "Моят апартамент е закупен преди 19 години, когато нито съм участвала в политиката, нито съм имала идея да участвам, камо ли да съм председател на БСП. Ситуацията е несравнима. Управляващите днес си купуват апартаменти при условия, за които всички разбраха. Връщането 20 години назад, в съвсем различна ситуация, при различни цени, няма да ги спаси от положението, в което се намират".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови