Николай Нанков: Никога по времето на ГЕРБ не е имало неизплатени средства

"Освен, че е един перфектен манипулатор, Антон Кутев откровено използва внушения и манипулации".

Ружа Райчева 23 август 2021 в 11:38 2476 0

Никога по времето на ГЕРБ не е имало неизплатени средства. Тези, които в момента управляват, трябва да намерят ресурс, каза народният представител от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков пред бТВ.

Той заяви, че е наясно с работата по всички отсечки – от първи до девети етап на автомагистрала „Хемус“.

„Без издаване на строително разрешение от компетентна институция – в случая Минситерство на регионалното развитие и благоустройството, всичко, свързано със строителните дейности, е незаконно. Това, което предшества самото строителство – теренно обезпечаване, прокетиране, доставяне на материали, лизинговането и съотвено наемането на техника – не изисква да има строителни разрешения“, категоричен е Нанков.

Депутатът добави, че в големите обекти това отнема 40-50% от целия финансов ресурс за конкретния участък, но подчерта, че това са дейности, за които не са необходими разрешения.

Николай Нанков смята да заведе дело срещу говорителя на служебното правителство Антон Кутев, заради твърденията, че е подписвал финансово необезпечени договори за текущ ремонт и поддръжка на „Хемус.

По думите му Антон Кутев е един „перфектен манипулатор“ и използва позицията си на говорител, за да „използва откровено внушения и манипулации“. 

Бившият регионален министър заяви, че на „Автомагистрали“ е платено за авансиране на дейностите между първи и девети участък, като платените аванси са под 35%.

„Ако имаше нещо незаконно по отношение на договорите и платените аванси, новото ръководство на регионалното министерство трябваше от първия ден да изискат обратно тези суми. Сумите не са изчезнали, те са обезпечени. След това да прекратят договорите и да започнат отначало“, каза Нанков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews