Николай Младенов е новият специален пратеник на ООН за Близкия Изток

Последна промяна на 05 февруари 2015 в 09:33 4492 6

Бившият външен министър на България Николай Младенов получи нов висок пост от Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации (ООН). От вчера българският дипломат е специален пратеник на ООН за Близкия изток. Младенов ще замени на поста холандеца Роберт Сери, съобщи БТА.

През 2013 година българският дипломат бе назначен за специален представител на генералния секретар на ООН за Ирак и за ръководител на мисията на световната организация в тази страна. В периода 2007-2009 г. Николай Младенов беше член на Европейския парламент, по-късно стана и министър на отбраната.

Кандидатурата му за настоящия пост е предложена от генералния секретар на организацията Бан Ки-мун и никоя от 15-те страни членки на Съвета за сигурност не изрази възражение срещу това назначение, съобщава БТА.

Назначението на бившия български външен министър, ръководил мисията на ООН в Ирак по време на възхода на "Ислямска държава", идва в момент, когато световната организация изпитва трудности да поднови мирните преговори между израелци и палестинци.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.02 2015 в 17:56

Николайчо "блестящо" се справи с Ислямска държава в Ирак и затова сега е повишен. Браво.

05.02 2015 в 17:32

В ЦЯЛАТА РАБОТА, БЕЗ МАЙТАП ИМА И ЕДИН ПОЛОЖИТЕЛЕН МОМЕНТ! ТОЗИ С ПЛАЧЛИВАТА ФИЗИОНОМИЯ СЯКАШ А-ХА ДА РЕВНЕ Е БИВШЕ ПРОТЕЖЕ НА НАДКА ПАТКА. ТОЙ, КАКТО И ЗЕЛЕНЧУКА ЗЕЛЕНОГОРСКИ. Леля ви патка Надка Михайлова ги имаше за изтривалки, за момчета за всичко - сигурно ги е пращала да и взимат прането от пералнята или да и гладят полите - а сега - виж ти дъртата вкисната синя слива извън хот спот-а,а те в центъра на игрището! Кой ще си спомня тази суетна пуйка с кого се возила, с коя разговаряла и т.н. а двете миризливи лекенца, които се напикаваха при вида ѝ и тайно и душеха гащите - сега под светлините на прожекторите! Особено - тоз мръхльо Младенов! Надката Патката за човек го нямаше - а сега гле'й, гле'й...Ще се пукне от яд дъртата пирустия:) Язък за ботокса, язък за лифтинга, язък за ...а...туй не казвам:))

05.02 2015 в 13:27

Всъщност тази е една от най-леките работи в света. Пътуваш напред-назад, усмихваш се любезно на всички, пиеш кафета с индрише и чайчета с мента, приказваш колко хубаво е да има мир (санким никой не го знае), пазят те като писано яйце, не че на някого му е притрябвало да те гръмне и си живееш живота. Най-хубавото е, че не носиш отговорност за нищо. Каквото и да стане има други виновни. Ти си свършил работа, отметнал си задачката и шапка на тояга. Ако бях завистлив...!

Поздрав!

05.02 2015 в 13:11

Браво на ООН!Предприемат нестандартна тактика.Като се имат предвид нестандартните сексуални наклонности в Близкият Изток , НикитУУУ е точният човек.

05.02 2015 в 13:06

ПОНЯКОГА В оон СЕ ПРОЯВЯВА ОСОБЕНО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР

05.02 2015 в 12:35

Уникално доверие за най-тежката позиция в света!Светът все по-ясно ни забелязва като държава,чиито дълбоки културно-исторически достойнства наистина са за уважение и ако се вземем в ръце, ще си гарантираме възходящо развитие, с помощта на приятелите ни.