Николай Малинов се кандидатира за президент

OFFNews 28 септември 2021 в 14:28 3376 0

Снимка БГНЕС/Архив

Бившият председател на "Русофили" Николай Малинов е издигнат от партия "Русофили за възраждане на отечеството" за кандидат-президент, стана ясно от прессъобщение на партията.

ПП "Русофили за възраждане на Отечеството" ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори.

"Това, което ни отличава от другите е, че на каузите, с които говорим за мир и сътрудничество, симпатизират и леви, и десни хора. Смятам за успех това, че ще се явим като контрапункт на тази вакханалия и простащина, които царят", каза пред БНР Николай Малинов.

Приоритетите на Малинов са традиционните ценности – "силна държава и многополюсен свят, мир и сътрудничество между Изтока и Запада".

Той добави, че на изборите на 4 април са успели да се явят с името "Възраждане на отечеството" и след 11-месечна борба са успели да добавят и "русофили". От думите му стана ясно, че партията има проблеми с финансовите ресурси. 

По думите му, който и да бъде избран за президент, ще се нуждае от легитимация и в обществото, и в чужбина, че неговите опоненти са били от русофили до русофоби, от фашисти до антифашисти.

Относно това, че Малинов е даден на съд от спецпрокуратурата за шпионство и изнасяне на държавни тайни, той обясни, че независимо какво ще е решението на съда, ще продължи "да се занимава с русофилска дейност. "Никаква секретна информация не съм изнасял, защото нямам достъп до такава", категоричен е той. Малинов добави, че за първи път движението излиза на протест.

Междувременно "Възраждане" се регистрираха в ЦИК за предстоящите парламентарни и президентски избори. Кандидат за президент е лидерът на партията Костадин Костадинов. Стана ясно, че по това време Костадинов е на разпит във Варна, след като влязъл в офисите на "енергото без маска". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови