Николай Хаджигенов: Вероятно ще се наложи да се кандидатирам за депутат

OFFNews 20 декември 2020 в 20:34 9745 0

Снимка facebook.com/otrovnototrio

"Вероятно ще се наложи." Така Николай Хаджигенов от "Отровното трио" отговори пред bTV на въпроса дали ще се кандидатира за депутат.

Вероятно ще се наложи, защото политиката е мръсна, кална локва. Няма начин да водиш хора, да бориш корумпирано правителство, без да застанеш отпред, коментира Хаджигенов.

Мая Манолова и формациите, които стоят зад нея, са равностоен партньор. Засега това, което подписваме, е предварително споразумение между нас тримата - като физически лица, и нея - като представител на "Изправи се.БГ", уточни той.

Христо Иванов ни каза "не" по телевизията. Ние проведохме с всички неофициални разговори. И на този разговор с Христо Иванов ние не чухме "не". Чухме го онзи ден по телевизията. Разговорът беше конструктивен като с всички. Каза: Ще мислим, ще говорим, ще съберем коалиционен съвет, заяви Николай Хаджигенов.

Със Слави разговорът беше лесен – Слави е директен, на моменти той е по-директен и от мен. Той е напълно наясно, че единствената възможност да преборим огромния силен враг е да се съберем всички заедно в някакъв вид. Каза, че ще мислим. Ако има вариант, ще го направим, защото те чудесно разбират какво се случва. Така че ще продължим. Той каза, че няма да се явим сега на избори заедно, но ще работим вътре, което за нас е достатъчно на този етап, отбеляза адвокатът.

По повод позицията на проф. Велислав Минеков, която гласи "в случай, че обединението е невъзможно (до 23.12.), възнамерявам да прекратя моето политическо и гражданско съучастие", Николай Хаджигенов уточни:

"Проф. Минеков не казва, че ще напусне триото. Защото ние сме трима приятели от години, тоест той няма как да напусне нас. И очевидно не иска това. Това, което казва, е: единственият начин да свалим хунтата, да се преборим с корупцията, е да се съберем всички заедно. Дори и да не е за всичко, дори да не е изцяло. Поне на първия етап ние трябва да започнем да работим заедно."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови