Никола Минчев: Много хартия на едно място, ПП вероятно няма да предлага правителство на малцинството

OFFNews 02 декември 2022 в 09:13 1261 5

Никола Минчев

Снимка БГНЕС/архив

По думите на Минчев машините са се превърнали в скъпоструващи принтери

Продължаваме промяната вероятно няма да предлага правителство на малцинството, ако получи втория мандат. Причината е, че едно от условията на ПП беше да не се връща хартиената бюлетина и смесеното гласуване на избори. 

Когато видим какво е окончателното решение на пленарната зала за Изборния кодекс, ще преценим. Но при положение, че не се е сбъднало условието, няма да предлагаме правителство на малцинството, каза Никола Минчев, депутат от „Продължаваме промяната“ и зам.-председател на Народното събрание, по бТВ. 

Не е това дневният ред на обществото. Законите по ПВУ, бюджет за 2023 г. – това са нещата, с които 48-омото Народно събрание би трябвало наистина да се занимава, а не с  промени в изборното законодателство. Освен ако партиите, които ги прокарват, не се готвят за скорошни избори, каза той.

По думите на Минчев машините са се превърнали в скъпоструващи принтери. 

МИР „Чужбина“ не отпадна, не отпадна Общественият съвет към ЦИК, но голямото завръщане на хартията се случи. Вече след гласуването с машина, тя ще отпечатва бюлетините, а те ще се броят ръчно. Тройна работа – гласуване с хартиена бюлетина, гласуване на машина, която отпечатва бюлетина, тоест броят се и двете, а накрая се и сумират. Много хартия на едно място от различен формат, която най-малкото ще доведе до добросъвестни грешки, а може и до злоупотреби, смята Никола Минчев. 

Хартията ще бъде със защита, ЦИК ще реши каква, обясни той. 

По думите му, за да си партнират с БСП, те трябва да се откажат от хартиената бюлетина. 

По-скоро около ГЕРБ има мнозинство за съставяне на правителство, техните предложения минават най-лесно, каза още Минчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

936

5

escrin

02.12 2022 в 15:07

Дедо МразИ, хаха пак ли те блокираха ве, льольо :)
Кво стана с "ХардЛъжеКрад" и "ДБлиСте", явно не можаха да те изтърпят админите на Офф-а.
Тоя дето ще хване самолета ще си ти, но няма да е самолет, а автобус, и ще е към Турция, само че няма да е за да миеш чинии. Други неща ще ти се налага да миеш там :)

-795

4

Дедо МразИ

02.12 2022 в 14:41

Аспирин, хич не се и надявай, ами хващай самолета и марш са миеш чинии някъде

-795

3

Дедо МразИ

02.12 2022 в 14:39

На кой му дреме ПП къде ги сърби

936

2

escrin

02.12 2022 в 12:00

Krasimir T.Georgiev, явно си доволен, че крадците се коалираха? То беше ясно че така ще стане де, с тия изборни резултати. Но все пак когато дойде денят (вчера), когато ти кажат, оттук нататък ще ви крадем колкото си искаме, и вие повече нищо не можете да направите на избори, е доста неприятно. Аз обаче съм оптимист. Веднъж като приключим с големия ви шеф в Кремъл, нещата ще започнат да се променят и в България.