Никола Минчев: Лена Бориславова и Яна Балникова се оттеглиха по лични причини

Енергийната зависимост на България от Русия вече е в историята, заяви бившият председател на парламента

Ружа Райчева 25 август 2022 в 09:37 3375 3

Никола Минчев в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Никола Минчев в Народното събрание

Лена Бориславова и Яна Балникова няма да бъдат в кандидат-депутатските листи на "Продължаваме промяната" - така е, както самите те го заявиха. Причините са лични, не са свързани с постове и места, заяви пред Нова тв бившият председател на Народното събрание Никола Минчев.

Той определи обвиненията на ГЕРБ за купуване на по-скъп газ от "Газпром" чрез фирми посредници като неверни. Според Минчев темата за газа се използва предизборно от всички участници в кампанията и най-вече от опозицията, в лицето на ГЕРБ-СДС.

"Няма такова нещо като купуване на по-скъп газ чрез посредници. Вчера беше заведено дело с граждански иск от Кирил Петков, за да се разсеят съмненията, че се случва такова нещо", каза Минчев. Той уточни, че като член на законодателната власт не може да е сигурен за първоначалния произход на всяка част от закупения газ, но категорично заяви, че схема с посредници няма.

"Със сигурност тази енергийна зависимост, която имахме много години от Русия, вече е в историята благодарение на действията на последното правителство. Имаме диверсификация, което значи различни доставчици, така че ако някой спре доставките, да нямаме проблем. Диверсификацията не изключва нито един доставчик, ако той е надежден, "Газпром" не беше и мисля, че продължава да не е", каза бившият председател на парламента.

Той е на мнение, че идеята на ГЕРБ за създаване на Закон за диверсификацията е по-скоро предизборна идея. Никола Минчев каза още, че президентът Румен Радев и служебното правителство не могат да бъдат опоненти на ПП, защото не участват в предизборната кампания за парламентарните избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1915

2

Читателка

25.08 2022 в 10:52

Многоуважаеми водачи на ПП!! Умни, млади и красиви, но повтарящи грешките на старите, грозните и тъпите политици!! Не гонете жените от листите си!! Защитавайте ги, защото те са национален капитал. Не искам вашата партия, която има претенциите да носи символите на нов начин на правене на политика, да изглежда като тези - столетниците , които пълнят листите си със стари мъже.. или единствено само мъже!! По-умни са доказали предимствата на жените при вземането на решения и ако вие направите грешка да не включите тези забележителни жени в листите си, единствено и само ще загубите...
 
X

Да помогнем на украинските деца!