Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Никола Минчев е новият председател на Народното събрание

OFFNews 03 декември 2021 в 11:39 7344 0

Никола Минчев от „Продължаваме Промяната” е новоизбраният председател на 47-ото Народното събрание.

Номинацията на младият юрист бе подкрепена от 158 депутати.

Минчев е роден на 13 септември 1987 г. Завършил е право в Софийския университет. Има стаж като адвокат. Специалист е по процесуално право.

Кирил Петков обясни, че Минчев се е доказал като „отличен професионалист, непримирим боец за каузи, с активна гражданска позиция".

„Вярвам, че с тези негови качества, както и доброто му образование, почтеност и постоянство - ще допринесе много за 47-ото Народно събрание. Той ще служи за най-добрата кауза - успехът на България”, каза съпредседателят на ПП при издигането на кандидатурата на Минчев.

Другото предложение да заеме поста председател на Народното събрание беше бизнесменът Цончо Ганев от „Възраждане”. За него гласуваха само 13-те депутати от формацията на Костадин Костадинов.

Без скандали бяха избрани 7 заместник-председатели: Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната", Росица Кирова от ГЕРБ - СДС, Мукаддес Налбант от ДПС, Кристиан Вигенин от "БСП за България", Ива Митева от "Има такъв народ", Атанас Атанасов от "Демократична България" и Цончо Ганев от "Възраждане".

Кандидатурите бяха гласуван анблок и одобрени с пълно единодушие от 239 депутати.

След това бяха избрани и парламентарните секретари: "Продължаваме промяната" предложиха Юлия Иванова и Юрий Козлов, ГЕРБ - Юлтер Байзатов и Стефан Шилев, ДПС - предлагат Павлин Кръстев и Севдин Мехмет, БСП - Филип Попов и Вяра Емилова. От "Има такъв народ" бяха предложени Александър Тодоров и кандидатът за премиер в предишният парламент Пламен Николов. „Демократична България“ предложиха Зорница Стратиева и Петър Маринов, а „Възраждане“ - Искра Михайлова и Стоян Таслаков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!