''Никаква'' ли е Нинова: Слави и лидерът на БСП се скараха за Северна Македония

OFFNews 17 юни 2021 в 20:35 18885 0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с позиция след думите на Слави Трифонов по време на дискусия със студенти в Пловдив. Той нарече Борисов и Нинова, както и партиите им "никакви". 

"Днес Слави Трифонов казал по повод срещата ни със Зоран Заев, че съм "никаква". Първите седем години и Класическата гимназия не ми позволяват да правя оценки за него с подобни епитети. Но като българка искам да го попитам каква е неговата позиция по въпроса с присъединяването на Република Северна Македония към ЕС", написа Нинова във Фейсбук.

На въпрос от студент за Северна Македония Трифонов обясни, че явно това е позицията на македонския премиер Зоран Заев - "да се среща с хора, които в момента са никакви". 

"Като имаш претенции да печелиш избори и да управляваш България, може ли поне по един въпрос да кажеш какво ще правиш? Или ще шикалкавиш, за да не ядосаш или българския народ, или някоя външна сила", попита тя.

Лидерът на БСП допълва, че позицията й е ясна и днешната среща е била повод още веднъж да се каже в очите на Заев открито и честно: "Вашето членство в ЕС не може да бъде за сметка на българския национален интерес. Не изпълнявате договора за добросъседство, използвате език на омразата към нас, пренаписвате историята, следователно не сме съгласни да започнете преговори за членство. Вие сте ни партньори, но над всички стои българският интерес".

"Хайде, Слави да те видя как ще произнесеш тези думи", призова Нинова и допълни, че "не боли, просто се иска да имаш характер".

В "послеписа" до Трифонов тя го призовава да не я слага наедно с Борисов: "Той днес полегна и предаде и род, и отечество".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови