Няма шанс за коалиция, но има варианти за правителство

Радан Кънев: Между лидерите на обединението ни има ежечасна комуникация, но още няма обща позиция

OFFNews 05 април 2023 в 15:27 5733 6

Радан

Снимка Сергей Антонов

Радан Кънев.

"Вариант за коалиция не виждам. Това не означава, че няма формули за съставяне на правителство". Това заяви пред БНР евродепутатът от Демократична България Радан Кънев.

Според него явяването на изборите на ДБ в коалиция с ПП не е било грешка.

"Между лидерите на обединението има ежечасна комуникация. На този етап нашата коалиция все още няма консолидирана позиция. Важно е да се запази и засили единството на ПП и ДБ", каза той.

Кънев нарече "клюка" твърденията на Иван Христанов, че служебен министър го е информирал за преговори между ГЕРБ и ДБ за съставяне на правителство.

Евродепутатът все пак призна, че резултатът от изборите е разочароващ.

"Това е загуба. Имаме резултат под очакванията", категоричен е евродепутатът.

Кънев открои няколко първостепенни проблема, които стоят пред страната ни.

"Първият е продължаващата руска агресия в Украйна. На второ място е неспособността на българското общество да възстанови конституционния си ред. На трето място е ръстът със 100 000 гласа на партия "Възраждане", каза той.

За Кънев увеличената електорална тежест на партията на Костадин Костадинов не е неочаквана.

"Тази политическа сила се подценява, дори се осмива, а имаме една профашизоидна партия, която има всички белези на обслужваща чужд интерес. Трябва да се спре възходът на партия "Възраждане". Подценяването на такъв риск е крайна политическа безотговорност", категоричен бе бившият лидер на ДСБ.

Кънев обясни още, че е притеснен от изказването на Бойко Борисов. 

"Той го възприема като участник в политическия живот. Това обаче е заплаха за националната сигурност, а не нормален факт. Протегнатата ръка към "Възраждане" също е притеснителна", добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

5

ob1

06.04 2023 в 16:50

Кой бе, гербер@ст, тиквата ли? Най-вероятно е да е прост и да е простак... но вие в ГРОБ-лели такива си ги обичате, налЕ?

1220

3

хr4

05.04 2023 в 20:27

Естествено, че ще ти е неприятен-Радан не е проС. Как да ти отговори на изискванията? Ти си падаш по мачовци-Простаци. На последната сбирка на ГЕПС М'бацЕ кара ли те да му пипаш бицепса?

-1650

1

ob1

05.04 2023 в 16:16

тиквата да си се дупи пред ДПС, вг@зрожденците, оригиналните бкп и учиндолските главанаци. Хич и да не се пробва при единствените нормални!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки