'Няма да си тръгнем от коалицията, ако Андрей Гюров стане управител на БНБ'

Търгуването на национални интереси застрашава коалицията, заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов

Ружа Райчева 07 април 2022 в 12:40 4083 0

Снимка БТА/Цветомир Петров

Няма да си тръгнем от коалицията, ако Андрей Гюров стане управител на БНБ. Но казуси за търгуването на национални интереси категорично застрашават отношенията в една такава коалиция, заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов в кулоарите на парламента по повод основните конфликтни теми в коалицията.

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов разкритикува публично "намеренията на (премиера) Петков" да допусне лесни преговори на Македония с ЕС. Балабанов днес коментира, че публикацията на шоумена е била пределно ясна и че има теми, които са надпартийни и не подлежат на договорки.

"България не е за продан, няма цена, на която да се продадат националният интерес, хилядолетната ни история и историческите ни отношение със Северна Македония, те не се продават, независимо кой е министър-председател, коя политическа информация си мисли, че може да управлява еднолично в едни такива казуси", каза депутатът. 

Станислав Балабанов заяви, че ИТН няма да си тръгнат коалицията, ако кандидатът на Продължаваме промяната Андрей Гюров стане управител на БНБ.

"По отношение на БНБ ситуацията е кристално ясна, ние ще стоим зад нашия кандидат безапелационно, така че това ще се реши другата седмица в пленарната зала. Изборът за управител на БНБ трябва да стане по демократичен начин. Няма да си тръгнем от коалицията, ако другият кандидат спечели", каза той.

Надявам се тези, които са си мислели да продадат националните ни интереси, да ревизират позициите си, защото в противен случай такива казуси са, така, много по-сериозен проблем, отколкото за гуверньора на БНБ. Нека да видим какви ще са позициите на тези, които взимат политическите решения до юни и ще се ориентираме на база публичното им поведение, добави Балабанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!