Няма да подкрепим подлога на Държавна сигурност в СОС, заяви Борисов

Васил Терзиев назначи цялото разузнаване и отрочетата на ДС в екипа си, обяви лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 26 януари 2024 в 12:29 6628 3

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че кметът на София Васил Терзиев е назначил "цялото разузнаване" и "отрочетата на Държавна сигурност" в екипа си. 

В кулоарите на парламента Борисов заяви, че новият кмет на София се държи "абсолютно непрофесионално" и обвини екипа му, че е преписал стария бюджет на доскорошния кмет от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Борисов се ядоса на журналистите, че търсят отговорността за липсата на мнозинство в Столичния общински съвет (СОС).

"Сега се тюхкате, че не сме отишли да се направим на подлога на ДС. Това няма да го направим! Подкрепих го заради Кирил Петков. (...) Сега, когато цялото разузнаване стана управляващо в София, вие питате дали ГЕРБ прави бойкот", скара се на репортерите Борисов.

По думите му екипът на Терзиев проявява абсолютна некомпетентност по всички теми. "Изпочупиха се хората по леда, дърветата при първия сняг. Бюджет нямаме", изреди той. 

По повод твърденията на председателя на групата на ДПС Делян Пеевски за корупционни схеми около президента Румен Радев, Борисов коментира:

"Опитът ми в политиката ме е научил, че трябва да говориш това, което можеш да докажеш. За "пътя на копринката" говорих години наред и никой от вас не се замисли тогава. Сега ме карате да обяснявам думите на Пеевски."

Бойко Борисов каза още, че "Възраждане" не е проруска партия, а крайнодясна. "Убеден съм, че не са проруска партия", заяви той.

Нинова заговори за корупционен кръг около президента: Пеевски знае, има и доказателства

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

3

Constanza

27.01 2024 в 17:46

Чак пък еднокнижник... Навремето нали призна, че не е дочел книгата.

14469

2

случайно прочетох

26.01 2024 в 13:40

Лойко не може да си намери място от злоба и завист, че и страх!
Терзиев е млад, симпатичен, слаб, не говори на селски, успял е, а Лойко какво е? Член на бкп, дебел еднокнижник...

12073

1

Панелен земеделец

26.01 2024 в 13:01

Писах преди няколко дни, но ще повторя: като изключим замкметовете - поради заявен отказ от "реваншизъм" - кметът Терзиев остави всички насъбрани калинки от цялото епохално управление на ББ-хора в общината.
И като гледам, даже новоназначените "ДС-разузнавачи" на спечелилата коалиция не могат да спасят София от некадърност, шуробаджанащина, далавери с поръчки, договори, Завода, Чистенето, какво ли не...
Пример: секретарят на СО (една Венера Милоска с половин дузина магистърски дипломи) практически е администратор № 1 там. Бонев най-добре знае коя е и каква е. Защо не е махната? Директорите на дирекции (последен наплив от Топлофикация на "наши хора") - защо са още такива? (Че то, именно в дирекциите се оформят преписки, писма, таблици, показатели за поръчаните поръчки и се приемат и следят отчетите на отчитащите се.)
 
X

Да помогнем на украинските деца!