Няма да има протест на превозвачите, а шествие в подкрепа на правителството, обявиха ГЕРБ

ОFFNews 16 май 2018 в 11:29 2449 1

Утре няма да има протест на българските превозвачи, а мирно шествие в подкрепа на правителството. Това в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ депутатът Станислав Иванов.

Декларацията на ГЕРБ за пореден път дойде в отговор на такава на БСП. Този път темата беше недоволството на превозвачите срещу "пакета за мобилност", който ги задължава да се прибират през определено време у дома.

Социалистите обвиниха правителството, че е пропиляло възможността да действа на ниво Съвет на ЕС в защита на българските превозвачи, а едва ли австрийското председателство ще ги защити по-добре.

"Няма лошо да си наивник и да се ласкаеш от любезните думички „конграчулейшънс”, „мон шери“ и „либер Бойко“, с които чуждестранните партньори на страната дипломатично ти сгряват душата, с ясното съзнание, че разбираш единствено тях без преводач – помага да преживееш моменти на криза и запазва психиката. Наивитетът обаче, когато си на върха на
държавата, е престъпен", обяви депутатът от БСП Димитър Данчев, нападайки ГЕРБ за тяхна декларация от миналата седмица.

"Но какво пък. Цената на един бранш сигурно си струва, когато Меркел каже историческото "Браво, Бойко!' ", завърши декларацията на социалистите

"Не искам да чувам приказки от БСП, че българското правителство е загубило една година. Преди една седмица експлоатирахте тази тема. Помагате ли вие на българския транспортен бранш или не? Напротив, вие не помагате, а наслагвате напрежение", коментира Иванов. Той призова социалистите да се смирят, докато българското правителство си върши работата.

Депутатът от БСП Георги Свиленски взе думата по начина на водене, като посочи, че пред документите и колегите му от ГЕРБ трябва да мълчат.

В началото на днешното заседание БСП поиска премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента по позицията на правителството за "пакета за мобилност". Поредният им опит да викнат Борисов в премиера обаче отново беше неуспешен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

16.05 2018 в 14:15

Ако правителствата на БСП и ГЕРБ си бяха вършили работата вместо да губят 70% от работния си капацитет в измисляне на схеми за източване, уреждане на роднини и наши хора, и в мързел...
 
X

Подкастът на OFFNews