Ненчев: Има воля за общ кандидат-президент с ГЕРБ

OFFNews 09 август 2016 в 17:19 7468 3

Снимка БГНЕС

Има време за обща президентска кандидатура на Реформаторския блок и ГЕРБ и воля, като че ли. Това заяви лидерът на БЗНС и военен министър Николай Ненчев.

По думите му това е идея на БЗНС, която неведнъж е представяна пред Реформаторския блок. 

Ако все пак общото решение на Блока е да се яви на изборите с кандидат, различен от този на ГЕРБ, БЗНС ще се съобрази с решението, уточни Ненчев. 

Очаква се номинацията на Реформаторите да стане ясна около 20-25 август. Обсъждаме всякакви възможности, но легитимно взетото решение е РБ да издигне собствена кандидатура и ние вървим по този път, коментира и зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски. 

Предложените от партиите в Блока кандидати ще бъдат изслушани от Изпълнителния съвет следващата седмица. Около 18 август ще станат ясни и резултатите от социологическото проучване за това какъв потенциал има кандидатът на РБ. 

За момента са номинирани седем кандидати - Огнян Герджиков и ген. Димо Гяуров - от БНД; Корман Исмаилов - НПСД; Съби Събев - от БЗНС; Велислав Минеков - от интелектуалци, подкрепен от ДБГ; Трайчо Трайков и Гроздан Караджов - от Гражданския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

09.08 2016 в 22:22

Николай Ненчев е НАЙ-ДОСТОЙНИЯТ министър на Отбраната от времето на хан Аспарух.....

Апропо, той има най-хубавата и гъста коса за която може да си мечтае човек!

20374

4

Стринка Минка

09.08 2016 в 21:22

Горещ ветър.

63994

3

Red or Dead

09.08 2016 в 20:59

Соте, туй изобщо не подлежи на коментар, само, че ако четеш “свободните медии“ от времето на горкичкият Орешко съвсем други нещица се плющяха....отвори тук архива само, и ще се спукаш от смях, аз специално имам един голям “недостатък“ - помня всичко като слон.....

Апропо, те вече са и по-малко от файтон:)))

Лично аз се забавлявам изключително с липсата на една много интересна новина от....няколко дни.....флагмана на гумените глави ...мосю кабан му биха шута(твърде късно) от България, и го “заточиха“ в.....Буркина Фасо:)))))..там дали ще има “гнили ябълки“......ти как мислиш:))))

Можеха поне от кумова срама да го “отбележат“.......той им беше тук като Олтар.....да им имаш олтара, а......