Нейнски: Местен и парламентарен вот заедно обслужват Русия

OFFNews 02 април 2023 в 18:20 2428 0

Надежда Нейнски

Снимка БГНЕС/архив

Трябва да има стабилно правителство, заяви Надежда Нейнски

След тези избори единствената възможност е да има геополитическо мнозинство - коалиция. Това е ключово важно в период на много сериозен  геополитически предизвикателства и пред България, и пред света. 

Това коментира бившият ни посланик в Турция Надежда Нейнски по бТВ. По думите ѝ еврозоната и Шенген, както и съдебната реформа и проблемите с плана за възстановяване пряко зависят от това дали България ще бъде стабилна и предсказуема държава през следващите четири години. 

Това ще бъде голямата отговорност на първия, който и да е той, да предложи формулата за създаването на евроатлантическо мнозинство, което да излъчи правителство с четиригодишен мандат. Защото идеята да се правят нови избори е лоша, заяви още Нейнски. 

Според нея нови избори заедно с местните ще изместят геополитическия дебат на заден план. 

„Евероатлантическо мнозинство - това са парламентарните избори. Те са онези, които оформят лицето на една държава. Местните избори имат коренно различна динамика
Там няма геополитически разговор и провеждане на парламентарни и местни избори заедно означава по същество да се обслужи интереса на Русия в момента и да се
постави геополитическия дебат на заден план“, каза още Нейнски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки