Недялков, Стъки и Блъсков събрали 110 000 подписа срещу машинния вот, ГЕРБ ги подкрепи

Ружа Райчева 27 октомври 2022 в 14:19 3643 2

Стъки, Недялко Недялков и Соня Колтуклиева в парламента

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

Стъки, Недялко Недялков и Соня Колтуклиева в парламента

Главните редактори на "ПИК" и "Труд" Недялко Недялков и Петьо Блъсков, ММА състезателят Станислав Недков - Стъки и журналистката Соня Колтуклиева дойдоха в Народното събрание за среща с ГЕРБ, за да обсъдят какви стъпки трябва да се предприемат за връщане на хартиената бюлетина.

В началото на юни се учреди инициативен комитет "Консервативно-патриотично движение и граждани", в който тримата журналисти и спортисти са основатели. В БТА те представиха своята Инициатива за национална подписка срещу задължителния машинен вот и за правото да се гласува по избор - с хартиена бюлетина или с машина.

В инициативния комитет на движението участват още Юлий Москов, Николай Бареков, Петьо П. Блъсков – син, проф. Антоанета Христова, Христо Стоянов, Лиляна Друмева, Александър Урумов и други.

Днес инициативният комитет се срещна с лидера на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която заяви, че от ГЕРБ са внесли предложение за връщането на хартиената бюлетина. 

Стъки обяви, че само за две седмици инициативният комитет е събрал 111 000 подписа в подкрепа на премахването на машинното гласуване и за връщането на хартиената бюлетини. "Имаме спад на избирателната активност от над 740 000 гласа, което показва, че българите не вярват на машините и се страхуват от тях", каза той. 

Десислава Атанасова отвърна, че се надява още утре в пленарната зала да бъде прието проекторешението на ГЕРБ, което отменя задължителното машинно гласуване, така че да промените в Изборния кодекс да могат да бъдат обсъдени в парламентарната правна комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

2

Анализи

27.10 2022 в 22:23

Точно тия нищо не са събрали . Но понеже искат да продължат да крадат по старому лъготат. Естествено, архитектите на краденето, ГЕРБ ще ги подкрепят. Зорът е да падне машинния вот за да се улеснят манипулации

14469

1

случайно прочетох

27.10 2022 в 14:26

Какво ли щеше да напише Тони Филипов за тия?