''Не ме карайте да коментирам полета на гълъба.'' Асен Василев за "Капитан Андреево'' и Шенген

Ружа Райчева 07 декември 2022 в 12:18 4153 4

Асен Василев

Снимка Бгнес/Благой Кирилов

Асен Василев

"Не ме карайте да коментирам полета на гълъба. Ние говорим за границата от май месец, не от последните два дни. Оттогава взехме мерки "Капитан Андреево" да бъде спряно като дупка в европейската граница. Служебният кабинет вместо да продължи тези усилия, ги върна обратно. Не си внесоха таксата за делото срещу лабораторията "Евролаб 2011" и ще го загубят."

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Асен Василев в кулоарите на парламента по повод думите на служебния премиер Гълъб Донев, че ПП си правят пиар акция, като казват, че пътят на България към Шенген е бил затруднен заради липсата на антикорупционна реформа. 

"Мисля, че Шенген е важна тема за българското общество. Знам, че премиерът е човекът, който трябва да представлява държавата в ЕС и да води всички разговори с другите представители на държавите членки. Така че бихме искали да чуем какво те са му казали и съответно каква е пречката България да не бъде приета в Шенген", каза той. 

По думите му вместо усилията на ПП да бъдат продължени от служебния кабинет, чак сега, след като от ЕС се чуха критики към България, "като след дъжд качулка", са се сетили да се задействат по разглеждане на съответните закони. 

Съпредседателят на ПП се обърна към кандидата на ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски и го призова да се съсредоточи върху партиите, които биха осигурили подкрепа за евентуален техен кабинет - а ПП категорично и нееднократно са казвали, че няма да подкрепят правителство с първия проучвателен мандат на ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-795

3

Дедо МразИ

07.12 2022 в 19:02

Асена лети под дъгата със специалистите - мъжки парапет

-795

1

Дедо МразИ

07.12 2022 в 13:09

Крадец шарлатанин