Не ме интересува имало ли е среща в манастир, твърди Денков

OFFNews 08 септември 2023 в 19:58 4976 3

Николай Денков

Снимка БГНЕС

Николай Денков

Аз не знам и не ме интересува имало ли е среща в манастир. Питайте Кирил Петков, питайте Борисов, които са били там. Не съм ги питал, не знам дали е имало такава среща, заяви пред БНТ министър-председателят Николай Денков.

В края на миналата седмица председателят на СДС Румен Христов каза, че първата лидерската среща между Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов се е провела в девическия манастир в Самоков. "Аз бях номиниран за министър-председател в предишното Народно събрание - преди срещата в манастира", заяви по-рано днес в парламента Николай Денков.

Нямам ментори, никой не ми шушне в ухото, не се поддавам на натиск, каза в интервюто за БНТ тази вечер премиерът.

ПП няма нищо общо с милионите по европейски проекти

Няма фирми, свързани с "Продължаваме промяната", които да са спечелили милиони по Плана за възстановяване и устойчивост, твърди Денков.

Това са фирми, кандидатствали в едни европейски проекти. В тези европейски програми и проекти има независими оценители, които нямат нищо общо с България. Там е забранено да използваш оценител, който е свързан с държавата. Това са фирми, които са кандидатствали през 2021 година и в момента Кирил Петков и Асен Василев не участват там, каза министър-председателят.

Вие какво искате? Да забраним на всеки, който е имал нещо общо с Кирил Петков, някога да получава европейско финансиране? Така ли си го представяте? - попита той.

Никой от хората, свързани с политиката днес, не трябва да получава пари. Да, Кирил Петков не трябва да получава, Асен Василев не трябва да получава. Тези, които са във властта, не трябва да получават. Но да очаквате всички, които по някакъв начин са били около тях, никога да не участват в европейски проекти, това не е нито законно, нито морално, коментира Денков.

Смяната на лева с еврото ще стабилизира доходите на хората

Ако ние имахме евро днес, инфлацията щеше да бъде по-малка и лихвите щяха да бъдат по-малки, заяви още премиерът.

Смяната на лева с еврото е това, което ще стабилизира доходите на хората. Защото еврото е стабилна валута, която води до по-ниски лихви, отколкото левът в момента, обясни той.

По думите му инфлацията в еврозоната, както и лихвите в еврозоната са около два пъти по-ниски, отколкото са в България.

Много е важно да престанем да живеем с някакви илюзии, а да се опитаме да видим какво показват истинските исторически факти. Големите валути – доларът, еврото, те са по-стабилни в това отношение, защото има голям обем, който стабилизира валутата, каза Николай Денков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

4

bls

09.09 2023 в 09:47

Разликата дали е в кръчма или манастир? И ти не виждаш разлика дали ще се скриеш и тайно ще провеждаш срещи далеч от хорските очи като нарко-сделка или ще седнеш на видно и публично място без значение дали е ресторснт или друго място. Ми има разлика мисля си.

2073

2

Johnny B Goode

08.09 2023 в 20:47

И каква точно е разликата дали срещата е била в манастир, в музей или пък в кръчма?

12021

1

bls

08.09 2023 в 20:37

Денков, не е въпросът дали те интересува или не, а дали правителството е сглобено в среща на манастир като срещите на мутрите едно време в 90те.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки