Назначават роми за консултанти в Министерския съвет

OFFNews Последна промяна на 28 април 2014 в 12:55 8279 13

МС, Министерски съвет

Снимка Сергей Антонов

Сградата на Министерския съвет в София

Млади и образовани роми ще бъдат привлечени за консултанти в Министерския съвет, пише в "Преса" днес.

По план в правителствената администрация трябвало да бъдат наети поне петима роми срещу 500 лева заплата.

Те трябвало да помагат в областното планиране и в прилагането на мерките от Националната стратегия за интеграция на ромите, която се администрира от Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

Досега конкретни резултати в изпълнението на ромската стратегия, подготвена от бившия вицепремиер Цветан Цветанов, почти няма. Само преди седмица правителството одобри първия отчет по изпълнението на някои мерки. От него става ясно, че за 10 млн. лв. в три общини - Видин, Дупница и Девня - е започнало активно строителство на социални жилища.

Парите са договорени през август 2011 г. по Оперативната програма за регионално развитие. Реалната работа обаче е започнала едва през лятото на 2012.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2014 в 04:14

Защо, когато жена ми я взеха на работа по програма "Старт на кариерата" в едно министерство започна на 250 лв. заплата, а някой др. само защото НЕ Е от български етнос ще взема 500?!?!
Нямам нищо против цигани, сирийци, турци, арменци или евреи. Всички сме хора! Но имам нещо МНОГО против хора, които гласуват закони СРЕЩУ българите!
Защото всички горе си ГО подават (кокала), но за пред хората се плюят.

28.04 2014 в 20:50

Affirmative action в България? Не. Не, не, не. Не само защото е изначално провалена схема, а защото тук липсват и предпоставки да се чувстваме задължени да третираме тези хора по специален начин.

28.04 2014 в 20:06

Това е дискриминация. Предлагам да заведем групов иск срещу държавата.

28.04 2014 в 15:23

Какъв руски национализъм,чакай бе гюлме,ти още не си видял руските националисти,тука игарят само сили с еврейска ориентация,ами всичко е така ясно ,вземи коя да е сила и ще видиш ,че всички шефове на групировки са евреи,защо се парвите на луди и глупави,или такъв е политика който иска по дълго да е във власта,нито дума за евреите -тема табу.
Много тъп и страхлив президент,няма собствено мнение мижатурка ,малко жалко човече с нежно гласче,резил за велика България,роб на евреите

28.04 2014 в 15:13

Боя на цигани и евреи ще се включи в образователната програма в училищата и специални инструктори ще провеждат практиката на учениците и от успешното и завършване ще зависи преминаването в следващия клас.Постоянните сблъсаци с варварска мангалска тълпа ще направи българския ученик силен боец и ще го заставя постоянно да се поддържа във форма.ще се появят и спонсори с пари за подготовка и лечение на пострадали младежи.Турците в България са само гости на страната ,български паспорт може да има само българин и човек който се определя като българин и то след като е проведено чателно изследване на произхода и дейноста на лицето в България

28.04 2014 в 14:51

Ами то не е лошо, но кога ще се помисли за младите българи, с нужното образование?

28.04 2014 в 14:36

Изпратих подписка в олимпийския комитет с предложение да се признае БОЯ НА ЦИГАНИ като олимпийска дисциплина и нов български патент,има различни техники някой от които са --табашки шамар ,орташки бой и др.Организирания бой на цигани и евреи укрепва моралните основи на държавата,и закалява българската младеж

28.04 2014 в 14:14

Това "Виц на деня" ли е ?

28.04 2014 в 14:12

Евреите контролират политиката и икономиката на България именно те спонсорират циганите,като не ходят на работа на мангалите им остава повече време да ходят да крадят.Докато българина е на работа или в чужбина циганина кради по кврартири и лозя.Правилно е да се говори за цигански терор на българите и той се спонсорира от еврейския синедрион ,който отдавна треби българския народ.Трябва да депортираме евреите заедно със циганите,ако се опъват ще работят безплатно в гета

28.04 2014 в 14:01

Това е откровенна дискриминация! Значи назначаваме толкова и толкова цигани за да не ги дискриминараме означава да дискриминираш всички останали нецигани. Кога ще почнат да се спазват законите на държавата!? Всички граждани имат равни права и равни задължения. В случая се получава ,че едните имат само права ,а другите само задължения.