Настимир Ананиев, Волт: И млади, и възрастни ще подкрепят Волт, защото се чувстват европейци

OFFNews Последна промяна на 22 май 2019 в 18:14 1292 0

Настимир Ананиев

Младите, но и възрастните ще подкрепят Волт на изборите, защото се чувстват европейци. Последните проучвания показват, че майките, бащите, бабите и дядовците се доверяват все повече на младежите, които ще ни подкрепят, тъй като осъзнават какво се случва по света и у нас. От една страна възрастните са обидени и гневни на досегашната политическа класа, а от друга се доверяват на децата си, които припознават Волт като свой избор и алтернатива на досегашното управление. Това заяви водачът на листата на Волт – Настимир Ананиев, пред БНТ.

Той посочи, че това е първата общоевропейска партия в България, която има представителство и в останалите държави от континента и ще се яви в 8 европейски страни на предстоящите избори - България, Германия, Холандия, Испания, Швеция, Белгия, Люксембург и Великобритания (в Лондон). Целта им е да бъдат нов импулс в правенето на политика.

„Това може да се случи най-вече чрез две направление – да се даде път на можещите млади, които искат да променят ситуацията. Второ, да се даде възможност на гражданите да участват по-активно при вземането на решения за бъдещето на ЕС. Важно е да се даде законодателна инициатива на евродепутатите и президентът на съюза да се избира директно“, заяви Ананиев.

По думите му Брекзит е разклатил Европа и е показал, че има нужда от реформи. Федерална Европа обаче е начинът да се превърнем в глобален играч, който се противопоставя на САЩ, Русия и Китай. Това включва обща външна политика и армия, която да защитава границите на съюза.

„Последният европейски парламент бе избран от 43% от населението, което означава, че 57% са непредставени. Проучвания в България показват, че големите две телевизии формират мнението на 70% от гласоподавателите. Ефирът обаче е „резервиран“ само за статуквото и най-вече „близнаците“ ГЕРБ и БСП. После се чудим защо се въртим в омагьосан кръг като се гласува за едни и същи и на всичко отгоре сме на 111-то място по свобода на словото“, категоричен е лидерът на Волт – Настимир Ананиев.

Той обясни, че целта на първата общоевропейска партия Волт е да сформира своя собствена група в парламента, за което са нужни 25 депутати от 7 държави.

„Ние сме с номер 6 в бюлетината– надяваме се на 26ти май и избирателите да ни пишат отличен. Преди една година се учредихме. Волт не се позиционира в ляво или дясно. Залагаме на прагматични, конкретни и работещи решения, защото повечето хора не ги интересува кой управлява, а да се реши конкретен проблем. Пари има, но се краде. Не може само да се подават оставки. Гражданите искат да видят, че който краде, влиза в затвора“, посочи водачът на листата на Волт.

Според него пакетът „Мобилност“ на френския президент Еманюел Макрон има много добри идеи, но в него са скрити лобистки текстове. Планът обаче показа на българите, че нямаме лоби в Европарламента и резонният въпрос е какво правят нашите депутати там последните 12 години!

Настимир Ананиев недоумява как националистите от ВМРО, НФСб и Атака обикалят телевизиите и се представят за опозиция, след като са повече от 2 години на власт и забравиха обещанията за 300 лв. минимална пенсия. Смята за неприемливо и партньорството на Веселин Марешки с крайнодясната френска лидерка Марин Льо Пен, която в миналото се е изказвала отрицателно за България и българите.

„Гласувайте с номер 6, прецакайте статуквото!“, е посланието на Ананиев към избирателите за вота на 26 май.

По думите му листата на Европейска партия Волт е уникална по няколко причини. В нея се редуват мъж – жена от първото до последното място. По този начин се дава шанс на повече дами да участват в политиката. Освен това исторически и за първи път сред кандидатите е включен чужденец – холандецът Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София, а съвсем скоро ще се ожени за българската си приятелка.

Евроизбори 2019

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови