Настимир Ананиев: Където пипнем, руква корупция

OFFNews 14 юни 2022 в 11:38 4374 2

Настимир Ананиев

Снимка БТА/Асен Тонев

Настимир Ананиев

"В момента където пипнем, руква корупция навсякъде", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев пред БНР. По думите му в момента страната е "на вододел на прехода" и ако правителството получи мнозинство утре, реформите ще могат да продължат.

Според него разривът в коалицията е свързан с много пари:

"Проблемът е свързан с много пари. Едното е пари за пътища, другото – контрабандния хъб, който ние спряхме".

Под "контрабандния хъб" той има предвид връщането на държавния контрол върху ГКПП "Капитан Андреево", където вече няма частна фирма, през която да минава проверката на преминаващите тирове с храни. По думите на Ананиев 7 пъти е нараснала "спряната проверена пестицидна стока", откакто бе предприета промяната на границата.

Днес неговият колега в ПП Йордан Манджуков разви и друга теза - че държавата е спряла и ключов път на хероина от Афганистан към Европа и това е причината както за предлаганите подкупи към шефа на БАБХ, така и за отправените заплахи към зам. земеделски министър и депутати.

"Оптимист съм по няколко причини. След интервюто на Слави Трифонов много от народните представители от ИТН и тези, които напуснаха, си дадоха сметка, че когато лидерът ти те лъже, значи има проблем", заяви Ананиев.

За него основните приоритети сега са приемането на актуализацията на бюджета в парламента и на законите за КПКОНИ и енергетиката. Тестът ще е минаването на бюджета на първо четене, който предстои да се разглежда в пленарна зала от депутатите.

"За мен първа точка утре трябва да бъде бюджетът на държавата. Утре ще има много голям, тежък дебат", предупреди той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

14.06 2022 в 14:03

Номерът е правителството да падне и цялата корумпирана сган да си остане на същите позиции. Обаче този път номерът явно няма да мине.

-480

1

Октим

14.06 2022 в 12:37

Той да внимава, тъй като почти същите тези думи от заглавието навремето ги каза и Тиквун ... Само че в края на крайщита се оказа, че имено той е един от главните двигатели на тази корупция!