Настимир Ананиев: И избиратели на ГЕРБ ще подкрепят Манолова в София

Изграждането на онлайн публични регистри с гласуванията на общинските съветници е приоритет за Волт

OFFNews 24 септември 2019 в 12:15 1709 0

Когато беше избрана за омбудсман, Мая Манолова беше подкрепена от депутати на ГЕРБ, независимо от партийната воля да не се гласува за нея. Смятам, че и на местните избори избиратели на ГЕРБ ще подкрепят Манолова в София, заяви Настимир Ананиев, лидер на Волт при гостуването си на Героги Кортитаров по телевизия Европа.

Ако Манолова се позиционира равноотдалечено от всички партии, тя ще успее да завземе центъра и да разгърне потенциала си и вляво център, и вдясно център, допълни Ананиев.

На тези местни избори част от нашите основни приоритети са гражданското участие и прозрачността. Държим във всички общини да има публичен онлайн регистър с гласуванията на всички общински съветници, също така да има такъв регистър и към Инспектората към всяка община. Гражданите трябва да знаят кой получава актове за несвършена работа и на кой са отменили акта и защо, заяви лидерът на Волт.

Друг приоритет бил гражданското участие, столичани да участват във вземането на решенията в общината.

Също така трабва да предоставим свободен достъп до заседанията на общинския съвет, какъвто в София липсва. Нека общините бъдат управлявани на светло, смята Ананиев.

Според него общинските дружества като Топлофикация, Центъра за градска мобилност и други трябвало да бъдат подложени на пълна ревизия за начина на харчене на публичните средства, които получават.

Очакваме големи изненади да изскочат от тези ревизии, добави Ананиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови