Настимир Ананиев е попресилил нещата с книгата на Ангелкова

Владимир Йончев 11 февруари 2022 в 15:15 6930 0

Настимир Ананиев леко е попресилил нещата в твърдението си, че бившият министър на туризма Николина Ангелкова е похарчила публични средства за луксозни книжки за по 60 лв. По думите му те се намират в склада на министерството на туризма и се очаква да ги преброят и да кажат колко са.

Подобна книга наистина има. Нарича се "България. Туризъм. Фестивали. Традиции/ Bulgaria. Tourism. Festivals. Traditions". Тя е протоколен подарък, който Министерството на туризма подарява на чуждестранните делегации. Обемът й е 220 страници и в нея подробно са описани туристическите обекти и потенциалът за туризъм в цяла България.

В книгата наистина има обръщение на тогавашния министър на туризма Ангелкова и нейна снимка. Подобно издание е част от протокола, такава е практиката във всички страни, обясниха от бранша. И пак като част от протокола винаги има обръщение на действащия министър и негова снимка. Подобна книга е била издадена и при следващия министър на туризма Мариана Николова.

В момента, в който Ананиев прави изказването си, той вече е пратил въпрос до министъра на туризма, но още не е бил получил отговора.

Днес отговорът беше публикуван и в него се казва, че цената на книгата не е 60 лева, каквато предварителна информация е имал Ананиев, а 39,90 лева.

Министерството е поръчало 500 бройки. От тях са раздадени 300, а 200 са останали, пише отговора на министъра на туризма Христо Проданов. В него има обяснение и какво съдържа книгата и за какво се е използвала.

Неизвестно как книгата е попаднала в два сайта за продажба на книги. Единият е за нови книги и там се продава за 50 лева. Другият е за антикварни книги. Там изданието е със саморъчен подпис на Ангелкова и се продава за 85 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!