''Напоителни системи'' и Агенцията по горите с нови изпълнителни директори

OFFNews Последна промяна на 15 август 2022 в 16:52 1048 0

МЗХГ

Снимка mzh.government.bg

Министерство на земеделието, храните и горите

Атанас Мулетаров е новият изпълнителен директор на "Напоителни системи", съобщиха от дружеството. Той е избран с решение на Съвета на директорите.

Мулетаров има дългогодишен опит в "Напоителни системи", като от 2011 г. до момента е бил директор на дирекция "Собственост и наеми" в Централното управление на дружеството.

Досегашният изпълнителен директор Николай Чалъков беше назначен в началото на февруари от бившия министър на земеделието Иван Иванов (БСП). Старият борд бе освободен от Иванов на 13 януари. Преди това служебният агроминистър Христо Бозуков подаде сигнал в прокуратурата. Наследникът му Иван Иванов пък се закани да подаде сигнал до ДАНС и МВР и изрази учудване как изобщо съществува това дружество. Според него има опит за злоупотреба с европейски средства и предупреди, че могат да ни бъдат наложени финансови корекции.

Инж. Стоян Тошев е назначен за директор на Изпълнителната агенция по горите, съобщиха от ИАГ.

Той поема агенцията, след като досегашния директор инж. Филип Ковашки напуска поста по собствено желание.

Инж. Тошев е магистър по „Горско стопанство“ от Лесотехническия университет. Започва работа в сектора като горски стражар в Държавно горско стопанство-София. През 2011 г. постъпва в Регионална дирекция по горите-София, като последователно заема различни длъжности в системата. От 2016 г. е заместник-директор на РДГ-София, а от месец май 2019 г. до момента е бил неин директор.

Той притежава и допълнителна квалификация, специализации и курсове в областта на спътниковите технологии в инвентаризация на горите, оценка на щети при природни бедствия, оценка на ловни трофеи и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови