Quantcast

Намесиха Плевнелиев в спора за Изборния кодекс

Елица Мартинова Последна промяна на 22 януари 2014 в 11:16 3398 4

Павел Шопов
Павел Шопов

Президентът Росен Плевнелиев бе избран чрез изборни манипулации. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов.

Парламентът разглежда днес на първо четене проекта за нов Изборен кодекс, изготвен съвместно с граждански организации в комисия, чийто председател бе червеното острие Мая Манолова. Заедно с това народните представители ще разгледат и предложенията на ГЕРБ, които настояват да не се приема нов закон, а да се нанесат корекции в действащите текстове.

По време на дебата Шопов заяви, че за да се спрат изборните манипулации, задължително трябва да се приеме нов закон.

"Този закон е база за фалшифицирани, манипулирани, купени избори. Ако този Изборен кодекс продължи да действа, означава, че ще продължи да действа Фидосовщината, на която трябва да се сложи край", подчерта Шопов.

Той обяви, че между първо и второ четене на законопроекта от "Атака" ще предложат да се въведе регламент за задължително гласуване.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2014 в 11:50

Павел Шопов е уникално прост, дори за стандартите на Атака, надминава дори оня палячо Фюрерчето Железков

22.01 2014 в 11:37

много ми е интересно как ли е гласувал въпросния депутат , а и всички атакисти на изборите за Президент 2011 г.

22.01 2014 в 11:37

Ако въпросния г-н Шопов, има някакви основания да смята избора на Президента на Републиката за нелигитимен, като юрист и народен представител трябва прекрасно да знае, как се постъпва в такива случаи - сезира се Конституционния съд по ясно разписана процедура. Приказките където и да са - дори и от трибуната на НС си остават "празни приказки". Но това не е нищо ново нито за ПГ "Атака:, нито за г-н Шопов. Действията им много често изпреварват мисълта.

22.01 2014 в 11:26

Този ли: http://www.novini.bg/uploads/news_pictures/2013-02/big/pavel-shopov-pak-se-bygna-120683.jpg ?

Такива изкукали в нормалните Европейски държави си имат социален работник, който се грижи за тях и ги интегрират в техни си затворени общества с други хора, имащи проблеми с мозъчното развитие.

У нас - депутати. Жалко.