Наказанията на полицаи правят циганските безчинства дръзки и безнаказани, смята Каракачанов

OFFNews 12 февруари 2018 в 11:50 5135 1

Наказанията на полицаи правят циганските безчинства дръзки и безнаказани, заяви Каракачанов

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов излезе с остра позиция по повод инцидента в Ихтиман. Преди седмица полицаи бяха нападнати от жители на ромската махала, а два дена по-късно при спецакция на полицията почина 56-годишен мъж.

Недоволството на Каракачанов било провокирано от отношението на организации, които нагнетявали общественото мнение срещу органите на реда. Тази позиция вицепремиерът изразил в профила си във Фейсбук, което по-късно беше преразказано от пресцентъра на ВМРО в прессъобщение, озаглавено: "Каракачанов: България е длъжна да подкрепи своите полицаи!"

Според него телевизиите "заливат" с репортажи, в които "разстроени представители на "етноса", обясняват как безпричинно са ги били и колко лоши са органите на реда".

В духа на наложената от няколко „правозащитни", а по-точно казано организации, които основно се занимават със защитата на правата на циганите, започна подгряване на общественото мнение срещу полицаите, извършили акцията в циганското гето на Ихтиман. Заливат ни репортажи, в които разстроени представители на „етноса" обясняват как безпричинно са ги били и колко лоши са органите на реда. Сега тръгна и версия, че нападение над полицията въобще не е имало – тъкмо обратното, те нападнали бедните роми. Явно сами са си нанесли и побоя полицаите, за да имат предтекст да нахлуят в гетото, пише Каракачанов.

Според него от подобни ситуации, като тази в Ихтиман, потърпевши са полицаите, които "отнасяха наказания и дори бяха уволнявани".

Това демотивираше състава и правеше циганските безчинства още по-дръзки и безнаказани. Не и сега, категоричен е той.

Каракачанов заявява, че качеството си на заместник министър-председател по обществен ред и сигурност твърдо застава зад действията на полицията в борбата ѝ с битова престъпност. "Не само в Ихтиман, а и навсякъде, където тя е влязла, за да респектира, да наложи ред и да покаже, че в страната ни съществуват закони и те трябва да се спазват от всички", декларира Каракачанов.

Той напомня за идентичен случай в село Каменар от август миналата година, когато след изнасилване на жена в центъра на Варна, полицията направила рутинна проверка, "а циганите се оплакаха, че са били бити без никакви доказателства – просто хвърлиха поредното обвинение и „правозащитниците" отново извисиха глас".

Но не в защита на пострадалата жена или на българските полицаи, а отново в защита на престъпниците, заключава вицето.

По думите му "това са само два примера, които съвсем не са прецеденти" и припомня, че има пресни случаи за пребити и нападнати с ножове и мачете горски служители в с. Баня и с. Струпец. 

Считам, че всяко подобно посегателство трябва да получи суров отговор. България е длъжна да подкрепи своите полицаи! Криминалният контингент трябва да бъде сложен на мястото му, завършва Красимир Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови