'Най-чудовищната глупост, която съм чувал' - Слави Трифонов за идеята на Кирил Петков

OFFNews 26 април 2022 в 12:14 2536 3

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов определи идеята на премиера Кирил Петков българите да даряват пари за оръжие за Украйна като "най-чудовищната глупост".

В профила си във Фейсбук Трифонов пише, че трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия, защото "това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора".

В понеделник министър-председателят обяви, че дарява заплатата си в кампания за боеприпаси за Украйна и откри кампания за набиране на средства.

Ето и цялата публикация на лидера на "Има такъв народ":

Тъй като силата е в истината, ще ви кажа един факт. Моят екип е автор на идеята за благотворителната кампания "Българската Коледа". И по-конкретно - Росен Петров, когато работеше за нас. И когато президент беше Георги Първанов в първия си мандат. Ние я правихме в началото, сега други хора я правят.

Но "Българската Коледа" съществува и до днес и е помогнала на хиляди деца. Извинете - българският народ е помогнал на хиляди деца. И това е достойно, човеколюбиво и правилно.

А идеята на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

26.04 2022 в 12:45

Много хора даряваме редовно храни и различни санитарни материали в центровете за бежанци. И ще продължаваме. Но не мога да си представя как ще си платя сметките, ако цялата ми заплата отиде за откачената идея на петков. Досега покриваме голяма част от неизпълнените задължения на държавата към бежанците, но да стовариш всичко върху плещите на най- бедния народ в ЕС е чист цинизъм. Не разбирам защо този човек сам си клати лодката! Няма ли си пиар да му контролира изявите?

14469

2

случайно прочетох

26.04 2022 в 12:36

За съжаление, Слави е прав!

2550

1

alfakentavur

26.04 2022 в 12:21

Не просто пари, а премиерът казва "Аз дарявам една заплата, който иска - да дари и той една заплата".
Наистина по-голяма глупост от премиер не мисля, че съм чувал.
 
X

Да помогнем на украинските деца!