Надежда Йорданова: Подкрепа от ДПС за кабинета не е търсена, Гешев се опитва да влияе на политическия живот

OFFNews 07 юни 2023 в 08:41 2037 2

Надежда Йорданова

Снимка БГНЕС/архив

Депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова

Основата цел е чрез новото правителство да се осигури време на Народното събрание да рестартира парламентарната република. България се намира в тежка политическа и икономическа криза. Трябва да спрем спрем празното политическо говорене. За настоящия кабинет подкрепа от ДПС не търсена, заяви депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова по бТВ. 

Готови сме да говорим с всяка политическа сила за конституционна реформа. Когато това правителство успее да прокара конституционната реформа, значи си е свършило една от основните задачи. От БСП и "Има такъв народ" също дадоха знак, че това е важна тема за тях. Затова ще търсим максимална подкрепа, допълни Йорданова. 

Тя се зарече, че Конституцията ще бъде променена с повече от необходимите 160 гласа. Има съгласие за това главният прокурор да бъде с променени правомощия, така че да не може да влияе на прокурорите, обясни бившият правосъден министър. 

Наличието на комисия за имунитета е обичайна практика. За всяко искане НС трябва да подходи отговорно, каза тя във връзка с поисканите имунитети от главния прокурор на Кирил Петков и Бойко Борисов. Настоящият главен прокурор няма нито професионалните, нито нравствените качества да заема поста си. Чрез прессъобщения, пресконференции и подаване на топката напред-назад той се опитва да влияе на политическия живот. Това не трябва да се допуска, каза още Йорданова.

„Това показва колко е важно да се случи конституционната реформа“, подчерта Надежда Йорданова. Според нея проверката на обстоятелства около поискан имунитет няма да отнеме много време. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

07.06 2023 в 09:50

Ами, импийчмън за русороба

1915

1

Читателка

07.06 2023 в 09:14

Откровено циничното и невъзпитано поведение на пРезидента , напускането на залата говори достатъчно доколко са засегнати руските интереси в родината ни. Вместо обединитет - ние виждаме един класически разединител на нацията, непропускаш всяка възможност да забие клин във всеки опит за създаване на някакво единогласие между парламентарните партии. Да бъде изпратен на мястоко, което по право му принадлежи .- ФИКУСЪТ НА ДЪРЖАВАТА!!!!