Над 7000 лева ще струва метър укрепване и почистване на Струма

OFFNews Последна промяна на 24 февруари 2021 в 11:45 1298 0

Един един метър укрепване и почистване на речното корито на двата бряга на Струма ще струва над 7 хиляди лева. Това стана ясно от решение на Министерски съвет, свързано с отпускане на над 9 млн. лева на трите общини - Перник, Разград и Аксаково. 

Общата сума, отпусната по бюджета на община Перник е 4,954 млн. лв. Тези средства ще бъдат разходвани за укрепване на речното корито на двата бряга на река Струма, в участък с дължина 700 м. и за почистване на речното корито на реката, в участък с дължина 650 м.

"Тази помощ е изключително належаща, за да направим река Струма по-добре проводима. Възможно най-бързо ще стартираме ремонтите дейности", заяви кметът на града Станислав Владимиров. 

За община Разград ще бъдат предоставени 1,9 млн. лв. С тях ще се извърши ремонт на бул. "Априлско въстание" в участъка от ул. "Пета“ до ул. "Симеон" и на бул. "Странджа" от ул. "Добруджа" до ул. "Дунав" в града.

"Благодаря, че молбата ни намери решение. Това са двата основни булеварда в града и с ремонта им отпушваме движението", отбеляза кметът Денчо Бояджиев.

Премиерът Бойко Борисов припомни, че през декември миналата година правителството одобри и 500 000 лева за ремонт на улици и обществени сгради в селата в региона, както и 100 000 лева за доизграждането на храма "Свети Цар Борис-Михаил Покръстител" в града.

С отпуснатите 2,326 млн. лв. на община Аксаково ще се извърши основен ремонт на участък от общински път VAR 1031 (от кръстовище с републикански път III-902 до строителната граница на с. Климентово).

"С тази помощ показвате, че и малките населени места не са забравени. В града има много инвестиции и този проект е важен за нас", заяви кметът на общината Атанас Стоилов по време на заседанието.

"Най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на АМ "Хемус". Строи се на пълни обороти. Когато стане магистралата до 2 години, ще видите колко различен ще е и този край на България", подчерта Борисов.

Правителството одобри и 25 000 лева за ремонтни и реставрационни дейности за храм "Св. св. Константин и Елена", с. Браниполе, община "Родопи". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови