На изпроводяк от парламента ДБ и ПП създават временна комисия за Пловдивския панаир

Ние сме занимавали с тези тема в студ и пек, и в предизборна кампания. Продължаваме да работим, каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов

Ружа Райчева 12 януари 2023 в 10:50 2147 2

Съвместен брифинг на ДБ и ПП в парламента

Снимка OFFNews/ Ружа Райчева

Съвместен брифинг на ДБ и ПП в парламента

Днес, заедно с ПП, депозираме предложение за създаване на временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства от 2016 до днес във връзка с "харизването" на Пловдивския панаир на консулa на Руската федерация у нас Георги Гергов. Ще поканим Гергов и Бойко Борисов да разкажат всички обстоятелства.

Това заяви депутатът от "Демократична България" Йордан Иванов по време на съвместен брифинг с "Продължаваме промяната" (ПП) в Народното събрание. В края на миналата година Гергов овладя Пловдивския панаир с подкрепата на ГЕРБ и отцепниците от БСП. Общинският съвет в Пловдив подкрепи предложенията, с които Гергов ще може да взима еднолични решения в дружеството "Пълдин туринвест", което управлява комплекса. 

Бившият председател на Народното събрание Никола Минчев (ПП) уточни, че служебният министър на културата Велислав Минеков също ще бъде призован да се яви във временната комисия, за да обясни какви стъпки могат да се предприемат, за да бъде обявен панаирът за паметник на културата, така че да се предоврати неговото застрояване и съсипване.

Йордан Иванов заяви, че комисията ще разследва действията на пловдивските кметове Иван Тотев и Здравко Димитров и варненския кмет Иван Портних по отношение на случилото се с Пловдивския панаир. Росен Костурков (ПП) добави, че комисията цели да установи цялостната история на вземане на решения по тази тема. 

"Ние сме занимавали с тези тема в студ и пек, и в предизборна кампания. Продължаваме да работим", отговори съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов на въпрос дали тази комисия е първа стъпка към предизборна кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1065

2

Kalina F

12.01 2023 в 15:22

Много са го жегнали или ощетили Иванов с тоя казус за панаира, то е едно мрънкане...

1017

1

IvoIvo

12.01 2023 в 13:20

Ейййй не пускат бе!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки