На фона на спрените поръчки: Властта купува мебели за половин милион

OFFNews Последна промяна на 25 март 2016 в 13:21 9202 13

Министерски съвет обяви обществена поръчка за доставка и монтаж на мебели в резиденцията "Евксиноград" за близо 500 хил. лв. Това е втората подобна поръчка, която правителството прави, след като през декември поръча луксозни табуретки за 80 хил. лв. Отделно от това правителството планира ремонт на правителствената резиденция за близо 6.7 млн. лв. 

С мебелите трябва да бъдат обзаведени трапезария, музикална стая, билярден салон, зала за приеми, зала за аудиенции, работен кабинет за княза, спалните на княза и на княгинята майка и др. 

За спалнята на княгинята се търсят мебели в стил Рококо. Сред тях са месингово легло с пружина и матрак. За спалнята се търси също и гардероб, шкаф с остъклени вратички, тоалетна масичка, писалищна маса, нощна масичка, осмоъгълна масичка и четири малки столове. 

Сред помещенията, които трябва да бъдат дообзаведени, е и билярдният салон. Мебелите за него трябва да бъдат в стил Чипъндейл и сред тях е махагонова билярдна маса. Към това трябва да бъдат доставени и три махагонови маси за грог. 

Сред поръчаните мебели е легло за княгинята майка.

Махагоновата маса за билярд ще бъде разположена в стаята за развлечения.

Сред ВИП-залите, които трябва да бъдат обзаведени е и залата за приеми. За там трябва да бъдат доставени "отоманка (овалнацентрална табуретка с висок тапициран гръб)" в стил Рококо и ниска осмоъгълна централна маса в бяло.

Най-"крещяща" е нуждата от нови мебели за Залата за аудиенции. За там се очаква едно тапицирано канапе, триместно канапе тип отоманка, шест тапицирани фотьойла, в стил Чипъндейл, шест тапицирани столове "от подбрани форми", една "ниска библиотека", Чипъндейл писалищна маса, Чипъндейл маса със сгъваем плот и три осмоъгълни масички, както и параван "с три сгъвки".

Към всички поръчани мебели има забележка "да се държи сметка за запазването на целостта в обзавеждането" на съответното помещение, в което трябва да бъдат положени. 

Освен покоите на княза и княгинята, ще бъдат обзаведени и тоалетните помещения. Една от най-любопитните поръчки е за стаята за гости, за която се търси "табуретка с биде (гърне)" в стил Рококо, както и двойна умивална маса с мраморен плот. Към тоалетните помещения, които трябва да бъдат допълнително обзаведени, попадат и тези на княза и княгинята.

Пълен списък с търсените мебели може да видите ТУК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2016 в 19:48

Не разбирам защо всичко се обръща на политика и то по най-грозно възможния начин. Това, че политиците ни са пълни некъдърници е вярно, но виновните сме ние, защото го допускаме.
Колкото на двореца, той е исторически паметник и има пълния потенциал да бъде развит като туристически обект, както и правото да се реставрира. Замислете се, колко запазени дворци има останали, и то в добро състояние?

26.03 2016 в 09:06

Добре. Изгубиха пролетариата. ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

26.03 2016 в 09:02

IZRODI.....

26.03 2016 в 08:43

A кой е князът?

25.03 2016 в 22:42

на Банкянската тиква ще му преседне филията с мас, ако балдахинът не е рококо...

25.03 2016 в 18:59

Работно помещение за княза... Какви са тези глупости? Да не би до сега да е стояло без мебели?

25.03 2016 в 18:45

Свине!

25.03 2016 в 14:17

Е па що бре , бат Бойко ще попръцква у балдахину

25.03 2016 в 14:16

Отричам се от това, което някои "по-равни" наричат държава. Това безочие и безсрамие не тече в моята кръв. Тези хора не са българи, те са врагове на нацията ни.

25.03 2016 в 14:14

Ви ли се струва,че на хората им е писнало от пълното разпищолване на клептократите и даже не си правят труда да ги коментират. Просто бягат далеч като от прокажени.