МВР ще обжалва решението на съда за незаконния арест на Борисов

OFFNews 15 април 2022 в 19:50 1197 1

Снимка БТА

МВР ще обжалва решението на съда, обявил ареста на бившия премиер Бойко Борисов за незаконен, обяви премиерът Кирил Петков. Според него задържането е в рамките на закона. 

"Правителство си е дало като задача, че всички нередно трябва да излезе наяве. Ако успеем да направим и съдебната реформа, ще има и последици за тези хора", бе категоричен той.

Вчера Софийският районен съд се произнесе, че арестът на бившият премиер е незаконен и се обоснова, че "до момента на задържането на лицето не е събрано нито едно годно доказателство, което да сочи вероятна съпричастност на жалбоподателя Борисов към осъществяване на престъплението изнудване (на Васил Божков - бел. ред.)". 

За първи път Петков коментира видеото, публикувано от министъра на културата Атанас Атанасов.

"Привлече внимание, грешки се случват. Някои се опитаха да кажат, че е употребил алкохол, но това не е вярно. Факт е, че той е вкарал сърцето и душата си в културата", обясни премиерът. 

Кирил Петков коментира думите на външния министър Теодора Генчовска, че МВнР и външнополитическият му екип имат сериозни разминавания по темата Северна Македония. Той повтори, че институцията, която трябва да даде позицията, е парламентът.

"Никой не може да прокара каквато и да е позиция", каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови