МВР разполага повече полицаи в центъра и районите със ''сборища на лица с различен произход''

OFFNews 11 март 2024 в 14:17 1650 0

Една от многото двойки патрулиращи полицаи по столичния бул. Витоша

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

Една от многото двойки патрулиращи полицаи по столичния бул. Витоша

Министерството на вътрешните работи засилва полицейското присъствие в централната градска част и други райони, в които има сборища на лица с различен произход, съобщи министър Калин Стоянов пред журналисти.

В края на миналата седмица в рамките на 3 дни имаше две масови сбивания между българи и чужденци на бул. "Витоша", както и масов бой в столичния център за мигранти в "Овча купел". Днес ръководството на МВР проведе среща с кмета на София Васил Терзиев и представители на браншови организации на заведенията във връзка със сигурността в града.

"Ще предприемем необходимите действия да гарантираме сигурността и спокойствието на гражданите с оглед на двата инцидента от последните няколко дни в центъра на града", заяви вътрешният министър след срещата, предаде БНТ. 

Калин Стоянов уточни, че се засилва и полицейското присъствие около центровете за настаняване на Държавната агенция за бежанците, които се охраняват от частна фирма.

Вътрешният министър съобщи, че приети от Народното събрание промени в Закона за администрацията ще дадат възможност да се назначат нужните 1264 служители в "Гранична полиция" и около 260 полицейски служители, които ще поемат охраната на петте центъра за настаняване. МВР отчело много пропуски в центровете за настаняване през последните месеци и е издало препоръки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика