МВР продължава да назначава началници в края на мандата

OFFNews 07 юли 2014 в 20:30 3926 1

Продължават назначенията по новия Закон за МВР, въпреки изтичащия мандат на правителството.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който миналата седмица беше преназначен за 5 години на поста, представи днес шефовете на главните дирекции „Криминална полиция" и „Охранителна полиция". Те са назначени със заповед на Йовчев от 3 юли.

Дирекциите „Криминална полиция" и „Охранителна полиция" са създадени с текстове от новоприетия Закон за Министерството на вътрешните работи на мястото на Главна дирекция „Национална полиция".

Начело на „Криминална полиция" застава Константин Титянов, който е изпълнявал досега длъжността зам.-директор в дирекцията.

Новосъздадената главна дирекция „Охранителна полиция" ще оглави Тодор Гребенаров – досега директор в ГД „Национална полиция".

На досегашните си длъжности са преназначени директорите на главните дирекции „Гранична полиция" - Захари Пенов, и „Пожарна безопасност и защита на населението" - Николай Николов.

Новият Закон за МВР беше приет наскоро от парламента въпреки протестите на ГЕРБ и влезе в сила от 1 юли.

Хората на Бойко Борисов предупредиха, че единствената цел на този закон е сегашните управляващи да поставят свои хора без конкурс на ключови места във вътрешното министерство.

ГЕРБ внесе в парламента предложение законът да влезе в сила от януари 2015 г. но то едва ли ще бъде гласувано до края на живота на това Народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови