МВнР пита Канада за гражданството на Кирил Петков

OFFNews 14 август 2021 в 19:27 6692 2

Българското външно министерство е изпратило запитване чрез посолството ни в Канада за канадското гражданство на служебния министър на икономиката Кирил Петков към датата на назначаването му за ръководител на МИ.

От МВнР уточняват, че няма срок, в който Канада да отговори.

Темата бе предизвикана след питане на депутата от "Има такъв народ" Димитър Гърдев, който настоя външният министър Cвeтлaн Cтoeв да отговори дaли Пeткoв e имaл двoйнo грaждaнcтвo към мoмeнтa нa нaзнaчaвaнeтo му в cлужeбния кaбинeт. 

Самият Кирил Петков обясни преди два дни, че се е отказал от канадското си гражданство, преди да застане начело на МИ.

"Знаех, че тази процедура съществува и в първия момент, в който бях поканен като министър, направих този отказ. Той е нотариално заверен, така че имам пълната документация", заяви Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2115

1

Тролов

14.08 2021 в 20:40

Кирил П.не може да е толкова тъп, че да не знае, че директно е нарушил Конституцията чл.110, вр.чл.65/1/. Там изричната разпоредба, е че трябва да е САМО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН при встъпване в длъжност! Т.е.трябва вече да е официално освободен от канадско гражданство!!! Какъв отказ пред нотариус, какви 5 лв!!! Него нотариус ли го е направил канадски гражданин? Вариант Б. е това да е постановка срещу Президента с активното участие на К.Петков...
 
X

Подкастът на OFFNews