Кирил Петков: ИТН се занимават с интриги. Отказах се от канадското си гражданство, преди да стана министър

OFFNews 13 август 2021 в 15:05 18551 1

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", която подкрепи за втори мандат президента Румен Радев, продължава с атаките срещу министри от служебното правителство.

Дeпутaтът oт пaрлaмeнтaрнaтa групa нa „Има такъв народ“ (ИТН) Димитър Гърдeв отправи въпрoc дo служебния миниcтър нa външнитe рaбoти Cвeтлaн Cтoeв, в кoйтo нacтoявa МВнР дa oтгoвoри дaли служебният министър на икономиката Кирил Пeткoв e имaл двoйнo грaждaнcтвo към мoмeнтa нa нaзнaчaвaнeтo му в cлужeбния кaбинeт.

Гърдeв ce пoзoвaвa нa мeдийни публикaции, в кoитo ce твърди, чe миниcтърът нa икoнoмикaтa e имaл кaнaдcкo грaждaнcтвo, кoeтo в рaзрeз c бългaрcкoтo зaкoнoдaтeлcтвo.

Въпросното питане доведе и до обяснение на министър Петков в кулоарите на парламента.

„Направих отказ от канадското си гражданство, преди да стъпя като министър. Знаех, че тази процедура съществува и в първия момент, в който бях поканен като министър, направих този отказ. Той е нотариално заверен, така че имам пълната документация“, каза той.

След това Петков не скри изненадата си от действията на ИТН.

"За мен е много интересно, когато в момента има липса на актуализация на бюджета, няма да има пари за бизнеса, за хората на първа линия, няма пари за пенсии, когато сме на прага да не можем да поемем следващата COVID вълна, от всички възможни приоритети, с какво решава да се занимава това Народно събрание – с някакви интриги“, възмути се той.

Петков се обърна към журналистите с думите:

„Наистина моля, ако имате депутат в това Народно събрание, ако управлявате бизнес, ако сте пенсионер, сега е моментът да се свържете с вашите народни представители. В момента те трябва да си свършат работа с актуализацията на бюджета."

И добави:

„Има пари в държавата, само на базата на тяхното решение е дали ще можем да ги използваме.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2115

1

Тролов

14.08 2021 в 15:56

Кирил П.не може да е толкова тъп, че да не знае, че директно е нарушил Конституцията чл.110, вр.чл.65/1/. Там изричната разпоредба, е че трябва да е САМО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН при встъпване в длъжност! Т.е.трябва вече да е официално освободен от канадско гражданство!!! Какъв отказ пред нотариус, какви 5 лв!!! Него нотариус ли го е направил канадски гражданин? Вариант Б. е това да е постановка срещу Президента с активното участие на К.Петков...
 
X

Да помогнем на украинските деца!