МС спря ликвидацията на дружеството за медицински хеликоптери, заложена от служебния кабинет

OFFNews 09 август 2023 в 14:38 1614 2

Георги Гвоздейков на заседание на Министерски съвет

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Георги Гвоздейков на заседание на Министерски съвет

Правителството прекрати ликвидацията на  дружеството, което беше създадено за осигуряване на въздушен транспорт с хеликоптери за нуждите на спешната медицинска помощ - "България Хели Мед Сървиз" ЕАД. 

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет транспортният министър Георги Гвоздейков. Последният служебен кабинет на президента Румен Радев беше обявило ликвидация на дружеството.

"България Хели Мед Сървиз" беше създадено, за да бъде авиационният оператор, съгласно европейското и българското законодателство, извършващ полети за спешна медицинска помощ по въздух, уточни днес Гвоздейков.

Той обясни, че кабинетът "Денков" решил да се върне на първоначалния вариант предвид факта, че проектът за въздушните линейки се финансира и осъществява по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Там ясно и категорично са заложени параметри, свързани с европейски регулации, които стриктно трябва да бъдат спазвани", каза още Георги Гвоздейков.

Той увери, че здравното министерство вече подготвя документите за обявяването на обществената поръчка за изграждането на шестте бази, където ще бъдат бъдещите въздушни линейки. Гвоздейков добави, че се водят и разговори с лечебни заведения в страната, в които е възможно да има хеликоптерни площадки за транспортиране на пациенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

2

Far Rider

10.08 2023 в 09:39

Вашите минуси не рашават неразборията.

135

1

Far Rider

09.08 2023 в 16:04

И тези не знаят какво да правят. Здравният министър е категоричен, че географската територия България няма нужда от хеликоптери. Заяви го официално. Сега пък министърът на транспорта иска хеликоптери.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика