Можем да решим проблема с мигрантите за България още днес, но съм солидарен с ЕС

OFFNews 26 август 2016 в 14:08 14078 10

С президента на Турция Реджеп Ердоган обсъждаме мигрантската криза. Предстоят ни изключително трудни месеци, но се надявам заедно с воля от ЕС и Турция да намерим изход.

Ние можем да решим проблема още днес само за България, но аз не искам да е за сметка на Гърция или други европейски страни.

Това написа на страницата си във фейсбук премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Истанбул. 

Ние сме солидарни, призовавам за същото и страните от Вишеградската четворка. Убеден съм, че всички заедно можем да се справим. Искам европейско единство и защита на суверенитета на всяка европейска държава. Аз съм убеден, че Европа и Турция ще дадат много по-голяма стабилност заедно в региона. Благодаря за изразената подкрепа от страна на Турция и готовността им да намалят натиска и товара на България, пише още Борисов.

Подходът, според който всяка държава се спасява поединично, е неправилен, тъй като противоречи на европейските принципи, смята Борисов.

Той благодари за изразената подкрепа от страна на Турция и готовността ѝ да намали миграционния натиск към България и отново посочи, че иска европейско единство и защита на суверенитета на всяка европейска държава.

По време на срещата си с Ердоган премиерът е запознал турския президент с действията на България след решението на Арбитражния съд в Женева във връзка с проекта за АЕЦ „Белене”, както и с големите енергийни проекти, които могат да бъдат осъществени.

Борисов е подчертал и възможностите за страните от региона и от Европа, които разкрива изграждането на газоразпределителен център на българска територия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Ердоган пък е благодарил за позицията на страната ни след опита за преврат в Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

10

Izalina

27.08 2016 в 09:34

Фотото е в пълен синхрон с посланията, дори малко възголемичко ми се види българското флагче. Срам.

13340

8

Blagodatka Dushanova

26.08 2016 в 17:30

борисов може да реши проблема още днес,ама да почака ,защото е солидарен с ЕС...Кого лъже сега,ердоган или ЕС?И пак му пишат във Фейсбук...сега ердоган ще си го ползва като слуга-така им кажи,иначе им кажи,иначе ще ги залеем с мигранти...А нашичкия обещава ли обещава,но като отиде в ЕС на срещата,нали трябва и да си изпълнява обещанията?Не е лесно да си в ролята на слугата!

14469

4

случайно прочетох

26.08 2016 в 16:40

Доколкото му схващам логиката, ако се гаврят с дъщеря му и с други момичета от ЕС, той няма да си спаси своето, а ще чака решение за всичките момичета?
Малко странно и със сигурност е нелогично и против нашите национални интереси!

14057

3

morkoff

26.08 2016 в 15:30

Турция директно изнудва ЕЦ чрез нас.
Борисов да не става троянски кон.

12691

2

Емил Станоев

26.08 2016 в 15:16

Не знам какво си мисли ББ но вярва ли че турция ще наводни примерно Европа с мигранти но без да преминават през нашата граница ?? Та това е смешно . Би трябвало да разбира че го ползват като Троянски кон за изпълнение на интересите на турция ??!! А истината е че Границата с турция трябва да бъде затворена и минаването само през определените места без да се пускат тълпи без изрядни документи - визи и т.н. А на зелената граница стрелба по нарушителите. И вярва ли че някой ще го послуша в ЕС ??! Особенно Унгария , Полша , Чехия и още много.

9918

1

Пешо

26.08 2016 в 14:44

Браво! Юнак!