Quantcast

Мотористи в парламента, искат 6 месеца "Гражданска отговорност"

OFFNews Последна промяна на 07 април 2016 в 07:28 2027 2

Мотористи отиват в парламента днес, те искат да плащат „Гражданска отговорност” само половин година, защото през другото време не карат машините си. 

Те планират протест на 13 април, ако депутатите не направят промени в законодателството. В края на март Петър Славов, Мартин Димитров, Иван Иванов, Вили Лилков и Гроздан Караджов от Реформаторския блок обявиха, че внасят законопроект за промени в Закона за движението по пътищата (ЗДвП) и в Кодекса за застраховането. Текстът предвижда още срокът за приетата в края на 2015г. автоматична дерегистрация на превозни средства, които не са платили Гражданска отговорност, да бъде по-дълъг за МПС за сезонно ползване. Според сега действащия закон автомобилите се спират от движение веднага щом Гражданската отговорност не бъде подновена. Предложението на реформаторите е при сезонните МПС това да се случва, ако не си подновят застраховката до началото на летния сезон – 1 май.

Шефът на АПИ Лазар Лазаров обаче подчерта, че мотористите не плащат винетки.За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2016 в 09:22

Абсолютно същия Хондак карам и аз , да се еба в моториста . Перфектен е за първи мотор . Е разбира се ако има нещо в китарата!

07.04 2016 в 08:23

Справедливо е да се въведе такава Гражданска отговорност за 6 месеца за мотористи. Но да се увеличи и наказанието за моторист, каращ без сключена застраховка. Щом получаваш някакво предимство пред останалите участници в движението, трябва да понесеш и по-голямо наказание ако злоупотребиш.
Да не говорим, че някой водач на автомобил може да се почувства дискриминиран. Възможно е и той да реши да шофира само през топлите месеци - ще има ли и за него шестмесечна Гражданска?