Quantcast

Москов уволни шефа на "Бул Био"

OFFNews Последна промяна на 20 септември 2016 в 20:50 6750 1

Здравният министър Петър Москов е уволнил управителя на дружеството „Бул Био" д-р Любомир Димитров, съобщи Дарик, позовавайки се на информация на здравното министерство.

Дружеството е под шапката на Министерството на здравеопазването и произвежда лекарства и ваксини.

Причината за отстраняването на Димитров са извършени от него нарушения, уточняват от ведомството. 

Името на "Бул Био" е свързано с турските ваксини, които България получи миналата година. Дружеството е производител на ваксините БЦЖ - част от бартера. България получи дарение от 100 000 броя от 5-валентната ваксина "Пентаксим" и дари на Турция 5 млн. броя ваксини БЦЖ.

През декември миналата година БНТ спря излъчването на предаването на Валя Ахчиева "Открито" с втора част от разследване за турските ваксини. 

Във втората част на разследването изнасям притеснителни данни за това как точно е станало дарението, в това число и че има извършено престъпление - има фалшификация на документ, а директорът на "Бул Био" Любомир Димитров е подписал под натиск документа за дарението, разказа тогава пред OFFNews Валя Ахчиева.

Разследването трябваше да бъде излъчено на 17 декември 2015 г. То беше пуснато близо месец по-късно, едва след като разследването на Валя Ахчиева изтече в интернет.