Младен Тимчев: Слоганът на ГЕРБ в Сандански трябва да бъде Празнословие

OFFNews Последна промяна на 23 октомври 2019 в 09:08 2290 0

Слоганът на ГЕРБ за тези местни избори, който е „Работа, работа, работа”, в Сандански спокойно може да бъде променен на „Думи, думи, думи” или още по-точно на „Празнословие, празнословие, празнословие”.

Заявявам го смело, тъй като се запознах с опита за отговор на кандидат-кмета на ГЕРБ-Кирил Котев по повод моята позиция по строителството на предизборното виенско колело." Това каза кандидатът на БСП за кмет на община Сандански Младен Тимчев. Той бе категоричен, че Котев не е дал нито един конкретен отговор на въпросите, касаещи това съоръжение. "На практика досегашният кмет говори много, но не казва нищо. Е, успява да спомене, че проектът е на частна компания, както и да се похвали, че виенското колело е най-високото в България. Но прави и едно огромно признание – че виенското колело се строи, а не се поставя! Ето как става това: „Ако не бъда избран за кмет, какво ще направя – ще разглобя виенското колело и ще си го взема вкъщи - сподели Кирил Котев", припомни Младен Тимчев . По думите му се оказва, че това не е проблем за общинската администрация, която не издава разрешение за строеж, а разрешение за поставяне.

"Това е стряскаща некомпетентност. Тук иде реч за огромно съоръжение, което трябва да се монтира, да се сглоби, да се обезопаси, а не да се постави като сергия за семки”, категоричен е Тимчев. Той добави, че целта му не е да отрича направеното, а да заклейми начина, по който се работи в община Сандански – на тъмно, без диалог с гражданите, с погазване на собствената наредба, в която ясно е записано, че такова съоръжение може да се построи само и единствено с разрешение за строеж.

„Разбрах, че някои са се засегнали, че наричам администрацията некомпетентна. Но в конкретния случай няма как да ползвам друго определение. Нека самите чиновници се замислят имат ли компетенции според техния доскорошен работодател, който две години вече ползва услугите на юридически съветници от София за сумата от 5000 лева на месец", Каза още Тимчев. Той коментира, че те имат и задачата да обучават общинските служители. "Похарчени са 120 000 лева без ДДС. Отделно са заплатите на общинските юристи. Ако бъда избран за кмет, ще направя ревизия на всички подобни договори, които касаят разходването на публични средства”, категоричен бе Младен Тимчев. Той обяви, че в управленската му програма е записано, че в срок от три месеца ще се въведе публичен електронен регистър на всички сключени договори от общината, включително на гражданските договори, за да е видно как и за какво се харчат парите на гражданите в общината.

"За същия период от време ще бъде публично достъпна в цялост информацията за всички служители на община Сандански, техните отговорности и контакти, за да се прекрати практиката, която да позволява съществуването на „тайни и непознати“ служители за гражданите", заключи Тимчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови