Мирчев: Структурата на износа на Русия е като на бананова република

Русия не е в топ 5 на икономиките в света, дори не е в топ 10, заяви депутатът от ПП-ДБ

OFFNews 12 август 2023 в 19:39 5264 4

Ивайло Мирчев в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Ивайло Мирчев в парламента

Опитите за манипулации на публиката вървят с пълна сила. Не, Русия не е в топ 5 на икономиките в света, дори не е в топ 10. Като обем на БВП Русия е сравнима с икономиката на Испания, а на глава от населението - с България и Румъния. И това въпреки огромния износ на петрол, газ и други полезни изкопаеми.

Това написа във Фейсбук депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев. По-рано днес стана ясно, че рублата се срина - до 100 рубли за долар.

"Структурата на износа на Русия е като на бананова република - предимно полезни изкопаеми, почти липсват стоки с висока добавена стойност", пише Мирчев в социалните мрежи. 

Ето какво написа още депутатът: 

"За първите 7 месеца на 2023 г. Русия има рекорден дефицит в бюджета, срив на чуждите инвестиции и срив на приходите от петрол (основните постъпления в бюджета). За сметка на това страната твърдо е в топ 50 в корупционните индекси. Санкциите работят. Могат да работят и по-добре. А най-добре е да няма санкции. За целта Путин трябва да си изтегли войските от Украйна, да плати репарации и да бъдат осъдени военнопрестъпниците. В противен случай в близките 2-3 години икономиката на Русия може да се сравнява отново с тази на Белгия, както в края на 90-те години."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

4

6екеr4о

14.08 2023 в 15:31

Тоя не казва нищо ново, а и не представя конкретна информация. ПедеРацията е много богата, народонаселението е хипер алкохолизирано и милитаризирано, ще преживее и на сланина със самагон, войната на изтощение ще е много тежка за украинците, за съжаление...

5827

3

pisnamiotmutri

13.08 2023 в 10:32

Иве гледай си в паничката. Стига ни занимава с Русия ние си я знаем. Я кажи структурата на границата ни какво е? Разграден двор… а летището дадено на концесия от мафията на мафията знаеш ли колко добре служи за вноса на дрога за ЕС?

1220

2

хr4

13.08 2023 в 00:00

Покойния Джон Маккейн още преди години го каза изключително точно-"бензиностанция с ракети". Що се оттнася до Късопишков...колко трябва да е тъп и неграмотен един човек за да му вярва?!?

2099

1

Mateevk

12.08 2023 в 20:44

Трябва да се опровергават начаса лъжите на Копейкин! А санкциите, за да работят, трябва да се спазват, а не да се заобикалят, както се случва сега. С много коварни и долни лъжци си имаме работа. Работят с напълно примитивни аргументи като за олигофрени. Щом Русия е по-силна военно и икономически, значи е и по-права. И народът кима с глава и се кефи на Мая в палатката. Кога ще се осъзнаем, кога? Кога ще се погледнем отстрани, за да се видам колко сме жалки?

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика