Мирчев нападна Стефан Янев и като служебен премиер: За 7 месеца проверихте ли военновременните запаси

OFFNews 28 февруари 2022 в 10:58 3092 3

Българският национален интерес никога не е включвал безгръбначното поведение. Дълъг списък с достойни български генерали от миналото се обръщат в гробовете си от срам пред неспособността на днешния военен министър да нарече войната война. 

Това коментира зам.-председателят на Демократична България Ивайло Мирчев във фейсбук.

Българският национален интерес, освен това, е европейски и проевропейски. Защото България е европейска държава в Европейския съюз. Разреденият въздух по върховете на министерската власт обаче явно причинява световъртеж и объркване у по-неподготвените. Сигурно затова министър Янев говори в последния си фейсбук пост за политическа аматьорщина. И като е подхванал темата - ще е интересно да разкаже за 7 месеца, докато той бе служебен премиер, направен ли е някакъв одит на състоянието на военновременните ни запаси. Още повече, при ясни индикации за започваща война на Русия срещу Украйна. И ако такъв одит не е направен, или не са взети мерки и запасите не са на нужните нива, каква, неаматьорска, отговорност ще поеме Янев?, пише Мирчев. 

Немислимо е военният ни министър да е в разнобой с позицията на правителството и дори да не се сеща какъв е достойният негов акт, който трябва да последва. Немислимо е един държавник на толкова ключов пост да си заравя главата в пясъка, преструвайки се, че у съседите, на едва 200 км от нас, няма пожар. 

Още повече, че тук отдавна вече не става дума просто за съдбата на Украйна, за сигурността на България или за бъдещето на Европа. Путин воюва срещу съвременния цивилизационен порядък, в който място за диктатори няма. Място за слугите на диктаторите - също, завършва Ивайло Мирчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12044

3

Christina Ostrikova

28.02 2022 в 11:50

И на снимка да ги видите един до друг Янев и Мирчев - пак ще разберете кой какъв е! Външността не лъже!
 
X

Да помогнем на украинските деца!