Министърът на отбраната: Риск за националната ни сигурност има, но пряка заплаха няма

OFFNews 21 септември 2022 в 13:21 3170 2

Димитър Стоянов

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Димитър Стоянов

Риск за националната сигурност на България има, но пряка заплаха няма. Това заяви  в Министерския съвет служебният министър на отбраната Димитър Стоянов в коментир за обявената частична военна мобилизация в Русия.

„Провеждането на мобилизация в Русия естествено, че води до ожесточаване на конфликта и трудна предсказуемост на края на този конфликт“, заяви военният министър. Той припомни, че България е член на НАТО, а системата за колективна отбрана добре гарантира националната ни сигурност.

„Всеки един конфликт, който е замразен, тлеещ или горещ, какъвто е в Украйна, е риск за националната сигурност. Като се започне с потока от бежанци и с използването на икономически средства, водещи по един или друг начин до влияние върху националната ни сигурност. Ние го усещаме сами, виждаме какво става с цените“, обясни министър Димитър Стоянов.

Попитан дали новата ситуация, свързана с частичната военна мобилизация в Русия, може да доведе до обсъждане на увеличаването на контингента на НАТО в България, Стоянов отговори, че към момента това не е необходимо, тъй като пряка заплаха за страната ни няма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

21.09 2022 в 14:52

а Мутрофанова няма ли да я изгоним най сетне?

а Лукойл няма ли да изземем, докога ще търпим тази държавна измяна с пристанището там?

10298

1

AntiZ

21.09 2022 в 14:49

Най-голям риск за националната ни сигурност идва от 3-4 партии, които ще се набутат след изборите в парламента, благодарение на предостатъчно количество прост електорат, който ще ги избере. За фу-Рашката реzидент, дума не обелвам.
 
X

Да помогнем на украинските деца!