Quantcast

Министърът на образованието: Само Борисов може да стегне нещата

Ивайло Анев Последна промяна на 10 ноември 2014 в 18:39 6633 9

Новият министър на образованието Тодор Танев

Борисов е земен, интересен човек и в момента надали може да се намери сред партийните ръководители някой, който да може по един пасващ на българската политическа култура начин да стегне нещата – защото имаме нужда от известно стягане.

Това заяви в интервю за bTV новият министър на образованието проф. Тодор Танев.

Той изрази мнение, че Борисов е променен спрямо първия си мандат като премиер и заяви, че новият образ на премиера му допада.

На въпрос дали това е истинското поведение на Борисов, министърът отговори: „Мисля, че е едно от неговите истински поведения и че няма да се върне към старото“.

„Нямам никаква идея кои ще бъдат моите заместници“, каза още Танев и изтъкна, че тяхното назначаване е работа на министър-председателя. Въпреки това той е уверен, че поне за неговия ресор Борисов няма да вземе решението еднолично и ще се допита до него и до останалите партии. Танев е получил уверението, че „Борисов няма да прави еднолични решения под никаква форма“.

Танев изрази предпочитание да има заместници от повече от една партия. "Така ще имам по-голяма подкрепа, по-нормални отношения с образователната комисия в парламента", каза той.

„Нашите деца не могат да получават вторична неграмотност за това, че ги бомбардират с все по-големи и по-тежки текстове. Въпросът е за количеството, което научават, покрай което загубват качеството.”, подчерта министърът на образованието.

Колкото до реформите, които Танев смята да направи, той заяви: „Реформата в образованието прилича на реформата в гробището, тъй като няма подкрепа отвътре“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2014 в 19:17

Без коментар и за последния абзац:
"Колкото до реформите, които Танев смята да направи, той заяви: „Реформата в образованието прилича на реформата в гробището, ..."

11.11 2014 в 18:57

Панел, след като си гласувал за тях, ще им сърбаш попарата !!!

11.11 2014 в 16:00

А на мен МНОГО ми харесва погледа му върху средното образование, дано има куража и подкрепата да направи реформи- учебници задръстени с фактология, излишна при това. И т н

11.11 2014 в 15:08

Ах, че хубаво се слагаш на бате си Боко, професоре...Бих те щипнал по червените бузки.

11.11 2014 в 09:16

Много ми е кеф да гледам как една очевидна калинка ръси глупости още на четвъртия ден. А що по-голям кеф ми е да гледам, как заслужено отнася подигравки в OFFNEWS. А най ми е кеф да гледам как съответните подигравки са получили отрицателно мнение - очевидно за минусджиите това да не си избираш сам заместниците е проява на управленски качества, а вярата, че един пожарникар може да оправи нещата - мъдро политическо прозрение.

Елате на себе си, минусджии, защото се излагате. Тоя човек все пак ще управлява образованието, а неговия идол - пожарникаря - цялата държава. Толкова ли ви харесва това?

10.11 2014 в 22:32

И този ЧЕРВЕНОБУЗЕСТ комплексар се изказа.
Защо у нас има толкова много ДУПЕДАВЦИ, най вероятно е от климата.

10.11 2014 в 21:13

Тежко на образованието, щом този е министър!

10.11 2014 в 19:20

не е като да не видяхме как ги стегна нщата.
така ги стегна, че се скри в правителственна болница и (уж) вдигна кръвно
какъвто министърпреседателя такива и министрите му - и той прост и те прости

10.11 2014 в 18:52

Без коментар!
Първият абзац е показателен за свирките, пардон, за слагачеството ,а " Нямам никаква идея кои ще бъдат моите заместници“, каза още Танев и изтъкна, че тяхното назначаване е работа на министър-председателя... " за слугинажа... Пионка!
Затова ли гласувахме за вас?