Министър Цачева защити бонусите в Агенцията по вписванията

OFFNews 11 ноември 2018 в 09:41 3580 1

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Шефът на Агенцията по вписванията Габриела Козарева има право да не обяви колко точно бонус е получила. Тя пое поста в най-критичния момент и свършеното в краткия период заслужава да бъде оценено.

Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева по повод раздадените бонуси в Агенцията по вписванията за близо 600 000 лева въпреки срива на Търговския регистър, който блокира бизнеса у нас. 

„Имаше срив, имаше криза по отношение на Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, но останалите три регистъра на агенцията работеха безпроблемно. След възстановяването на Търговския регистър бяха положени невероятни усилия да се навакса със закъснението, вписванията вече се извършват в записания в закона срок”, подчерта Цачева по бТВ. 

По думите ѝ в момента върви проверка на целесъобразността и законосъобразността на раздаваните бонуси, като доклад по въпроса са очаква в края на следващата или началото на по-следващата седмица. 

Според Цачева има отделни примери за лобизъм в законите, които гласува парламентът, но да се лепи етикет на цялата законодателна дейност е пресилена теза. Така тя коментира острото изявление на президента Румен Радев, който алармира за икономически интереси в част от текстовете. 

Цачева каза още, че се очаква през следващата седмица ЕК в новия си доклад по Механизма за сътрудничество и проверка да похвали усилията на институциите у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови