Министър Танев: Който удря учител, е идиот

Симона Костадинова Последна промяна на 30 септември 2015 в 12:37 2627 9

Снимка БГНЕС

Тодор Танев

"Болшинството не трябва да страда заради отделни, бих го казал директно и без никакъв срам, идиоти. Защото, който удря учител, е идиот."

Това заяви министърът на образованието Тодор Танев пред журналисти в Народното събрание по повод информацията, че майка е ударила учителка в Сливен.

"Този случай ще бъде абсолютно санкциониран", закани се Танев.

Той обясни, че е трудно подобен удар да бъде доказан в съда, но обясни, че в ситуацията трябва да има наказание "за памет на други, които имат такива помисли".

Образователният министър обясни, че за да се случи това, очаква помощ от политици и юристи, "които мислят конструктивно".

Образователният министър цитира и крилатата руска фраза, използвана през Втората световна война, изричана и от Йосиф Сталин: "Наше дело правое, мы победим". 

Танев коментира и темата за бежанците, които са в България и образованието на техните деца. Според него е притеснително, че само 8 бежански деца са започнали да учат в училища у нас. Той обаче обясни, че не може да отиде "при никое дете на бежанец, да го хвана за ревера и да го тръшна на чина, заедно с българче".

"Според мен, когато дойдат най-после квотите и когато имаме установени в България, ще бъдат принудени като граждани на света, дошли тук, да използват правото на децата им да учат. Или ще бъдат санкционирани за това, че не го правят. Чакам този момент да настъпи, защото само България едностранно не може да бъде виновна", обясни Танев.

Той каза, че на българите им трябва време да свикнат с новата ситуация, защото "то отдавна не е имало такова чудо".

Танев каза още, че е рано да се говори дали на децата ще бъде забранено да учат със забрадки в час. По думите му сега това не е уредено, а въпросът "не е лесен".

По думите му досегашният закон за образованието е бил като решетка за децата, а приетите промени дават свобода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.09 2015 в 14:16

А ако некой нашамароса идиот-министър?

30.09 2015 в 13:24

Пешо, един свидетел и едно медицинско са предостатъчни. Не е нужно цялата махала дасвидетелства.

30.09 2015 в 13:11

# Пешо - позна. 100% от учениците в това училище са брат'чеди. Нооооооооо, има не малко българи, които не са по-хубави от тях. Ето наприме отговора на "а обратното"...... Нейното дете е все онеправдано, все е подценявано и все учителите са му виновни....

30.09 2015 в 13:04

Така е, "който удря учител, е идиот", не така стоят нещата с министри, политици и останалите пачаври в "елита", тази гадна, червена сган " който НЕ Я удря, е идиот"!!!

30.09 2015 в 13:01

Даже не си струва да предполага човек кое е това 6-то основно училище:

http://on.fb.me/1QKHkN2


MANGALI бе чоуек, MANGALI!

30.09 2015 в 13:00

Пробвай ги накарай да свидетелстват.
Пък и училище в Сливен... 99% тия са от братята и сестрите...

30.09 2015 в 12:57

Но който удари министър е герой ! А който удари министър Танев - два пъти герой ! А който удари Баце, ама така, че да го успи, е национален герой !

30.09 2015 в 12:51

А, когато учител удря или психически малтретира ученик, какъв е?

30.09 2015 в 12:43

Абсолютно е прав. Само не разбирам защо според министъра е трудно този удар да се докаже в съда??? Доколкото разбрах, свидетелите са били едва ли не десетки.